Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

FÖRSTA KLIVET UT I VERKLIGHETEN EFTER STUDENTEN

FÖRSTA KLIVET UT I VERKLIGHETEN EFTER STUDENTEN

Den trygghet du känt fram tills nu är borta och nu är det du själv som sitter bakom ratten. Frustrationen blir inte mindre när alla runtomkring inte kan hålla sin nyfikenhet tillbaka och ställer den ökända frågan: ”Vad är dina planer efter studenten?”. Alla med efter-studenten-ångest undviker säkerligen denna fråga. Men det finns inget skäl att känna ångest eller oro inför livet efter studenten. Det är ju nu du har möjligheten att upptäcka världen och framförallt upptäcka dig själv.

VILKA VÄGAR SKA DU VÄLJA EFTER STUDENTEN?

Det finns tre vägar som de flesta brukar ta efter studenten: resa, studera eller arbeta. De som studerar direkt efter sommarlovet har antingen inget bättre val eller så är de trygga i sitt val av utbildning. Att studera ca 3 år och sedan upptäcka att du inte alls känner dig hemma i det området är ingen rolig känsla. Något som är positivt dock är att det aldrig är för sent för någonting och befinner du dig i den här sitsen så rekommenderar vi att du åker på en språkkurs utomlands. Många av oss glömmer hur mycket vi kan få ut av att vidga våra vyer. Att upptäcka nya sidor av sig själv som man inte visste fanns och utvecklas som person gör att du blir mer självmedveten och öppen mot de möjligheter som livet kan erbjuda dig. Och ett sätt att lyckas med detta är just genom att resa.

LUGN INGEN STRESS!

Regel nummer ett, som de flesta skulle hålla med om, är alltså att inte ha bråttom. Du kan i lugn och ro planera och känna efter vad det är som lockar just dig mest efter studenten. Vill du ta en paus från att studera och få en inblick i arbetslivet samtidigt som du förbättrar dina språkkunskaper kan du välja att göra praktik utomlands. Eller varför inte kombinera språkundervisning med semester utomlands och åka på en språkkurs till en spännande destination? ”Världen är en bok, den som stannar hemma läser bara första sidan”. Så stanna inte hemma för länge.

Nu, tillbaka till den ökända frågan: Vad ska DU göra efter studenten?

Upptäck världen med EF efter studentenLäs mer

Dela denna artikel

Senaste artiklar av Resor

Guide: Sabbatsår i Asien
10 anledningar att älska Berlin