GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

ÄVENTYRET BÖRJAR EFTER STUDENTEN

ÄVENTYRET BÖRJAR EFTER STUDENTEN

Att ta studenten och helt plötsligt stå med hela livet framför sig, behöver inte innebära studentångest. Det är nu livet börjar och alla dess möjligheter! Du har troligtvis många planer efter studenten, kanske vill du åka iväg någonstans men inte vet vart eller hur. Som sagt, möjligheter finns det många av, frågan är, vågar du ta vara på dem?

VAD KAN MAN GÖRA EFTER STUDENTEN?

Man kan välja att börja jobba efter studenten men varför inte passa på att göra något kul men ändå lärorikt? Varför inte studera utomlands? Att plugga utomlands innebär att du har möjlighet att upptäcka ett nytt land och en ny kultur samtidigt som du blir betydligt bättre på ett språk. Det innebär också att du kommer träffa vänner som kommer från alla olika delar i världen och därför få ett kulturellt utbyte som annars är svårt att hitta. Alla dessa är fantastiska fördelar med att plugga utomlands men det kommer även se väldigt bra ut på CV:t i framtiden att ha spenderat en längre tid utomlands. Det finns statistik på att de som studerat utomlands generellt har en procentuellt högre lön. Men kom ihåg, det ska framförallt vara en rolig upplevelse och när du studerar i ett land efter studenten bör du alltid passa på att resa runt och se så mycket som möjligt av landet medans du kan. Det finns otroligt mycket i världen att upptäcka!

BEHÖVER JAG RESA JORDEN RUNT?

För att upptäcka mycket nytt behöver man inte resa jorden runt. Det finns fantastiska platser att upptäcka i Europa om man kanske inte vill åka för långt hemifrån, varför inte England eller Spanien? Det finns otroligt mycket historia i Europa som gör alla resmål till intressanta destinationer. För dig som ändå känner dig redo att bege dig längre bort så kanske Costa Rica, Australien eller varför inte Sydafrika lockar? Eller har du alltid velat leva the american dream och vill bo i USA i några månader? Världen är till för att upptäckas och när passar bäst om inte efter studenten!

Min rekommendation till dig är att ta reda på så mycket information du kan om din dröm och sedan se till att förverkliga den. Att resa är det enda du kan köpa som gör dig rikare.

Det finns ingen bättre dag än idag att påbörja ditt framtida liv!

ÅK UTOMLANDS EFTER STUDENTEN MED EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig