GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

UTLANDSERFARENHET GER ETT MER ATTRAKTIVT CV

UTLANDSERFARENHET GER ETT MER ATTRAKTIVT CV

Står du i valet och kvalet om du ska ta tillfället i akt och åka iväg på ditt livs äventyr utomlands? Det finns massor av fördelar med att studera utomlands och en av dem är eftersom att det värderas mycket högt utav arbetsgivare i framtiden. Att ha tillbringat tid utomlands kommer att utveckla dig som person och generera flertalet egenskaper du kanske inte hade innan.

VÄX SOM PERSON

Att tillbringa tid utomlands kommer förmodligen göra dig mer öppen, tålmodig och flexibel till förändring. Du kommer även troligtvis att ställas inför utmaningar som du kommer behöva lösa på nya sätt under tiden i ett nytt land. Detta innebär att du utvecklar problemlösare-egenskaper som ser väldigt attraktivt ut för din framtida arbetsgivare. Med öppenheten kommer även förmågan att kunna umgås med väldigt mycket olika människor och anpassa dig därefter. Det kommer visa på att du har möjlighet att kunna vara en spindel i nätet när det gäller att nätverka och därför kan vårda relationer på ett bra sätt både inom och utom företaget.

TÄNK STÖRRE

När du söker ett jobb och valet står mellan dig och en annan sökande med samma kunskaper kommer den som har utlandserfarenhet att väljas vid 99 av 100 tillfällen. Detta redogör även Handelshögskolan i Stockholm för på sin hemsida. Det gör automatiskt att dina chanser till jobb kommer att öka markant. Helst av allt, men inte endast, så bör du åka till lite mer udda platser än att studera i USA eller backpacka i Asien. Tänk istället större och välj den där destinationen som du kanske inte hade tänkt på från börja men som väcker intresset när du läser om det, kanske lockar Toronto istället för New York eller Kapstaden istället för Sydney.

UTNYTTJA MÖJLIGHETERNA

Om och när du åker iväg på ditt äventyr, se till att göra så mycket du kan på plats för att få ut det mesta av vistelsen. Kanske kan du få möjligheten att göra något volontärprojekt, praktik eller läsa intressanta kurser. Allt detta innebär möjligheter till att utvecklas som person och ger extra krydda utöver utlandsvistelsen till CV:t.

Så vårt råd till er, ge er ut i världen, samla erfarenhet och klättra snabbt på karriärstegen!

SKAFFA DIG FÖRDELARNA FRÅN ATT STUDERA UTOMLANDS MED EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig