GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 gömda pärlor i Torquay

10 gömda pärlor i Torquay

Sol, sand och livliga stränder är kanske inte det första du tänker på när du tänker på Storbritannien. Men om du beger dig till Englands sydvästra hörn för att lära dig engelska i Torquay, får du en trevlig överraskning.

Torquay är en del av det som är känt som den engelska rivieran och är verkligen en av Englands bäst bevarade hemligheter, full av dolda pärlor, historia och har en färgstark karaktär som har inspirerat intet ont anande besökare i årtionden. Från centrum av staden till den idylliska kusten, dessa 10 gömda pärlor i Torquay är värda att kolla in.

1. Kajak, paddla och simma genom gömda vikar

Om du gillar vattensporter - eller vill ge dem ett försök - så finns det ingen annanstans i Storbritannien som slår den engelska rivieran. Det är ett himmelrike för vattensporter, med otaliga små vikar, grottor och klippor längs den sju kilometer långa bukten. Faktum är att Torquay har några av de mest natursköna och skyddade stränderna i Europa, vilket gör det till en både vacker och säker plats att utforska oavsett hur mycket erfarenhet du har.

På Oddicombe Beach kan du hyra en kajak, paddleboard eller trampbåt, eller boka en nybörjarkurs i havskajak från Sea Kayak Torbay för att komma igång. En annan liten, avskild och vacker strand är Anstey's Cove, som har några av de bästa snorklings- och dykningsmöjligheterna i området.

2. Njut av atmosfären på Blue Walnut Café and Cinema

Du kan lätt tillbringa en hel dag i detta livliga och mångsidiga kafé. Kom in tidigt för en klassisk engelsk frukost - titta på folk över en bok och en latte under dagen, och återvänd senare för filmvisningar, poesiframträdanden, livekomedi och konst. Menyn produceras lokalt på denna eklektiska och mysiga plats, som ofta lockar en livlig och kreativ publik.

3. Promenera eller cykla genom magiska Scadson Woods

Scadson Woods är den perfekta platsen för en lång, långsam helgpromenad eller en mountainbiketur. Med 13 tunnland att utforska, får dessa skogar dig att känna att du är en miljon mil från staden. Kolla in WeDo eBikes i Torquay centrum för alla typer av alternativ för cykeluthyrning och se till att packa en picknickkorg.

4. Läs verkliga berättelser om smugglare och "Queen of Crime"

Torquay är inte bara ett före detta piratgömställe, utan det råkar också vara hemstaden för den berömda "Queen of Crime"-författaren Agatha Christie, den bästsäljande författaren genom tiderna (som bara konkurrerar med William Shakespeare själv). Det är en stolthet bland lokalbefolkningen som har skapat en fascination kring de verkliga berättelserna hon inspirerades av.

Om du gillar Netflix true-crime drama, missa inte The Real Crime Museum på Torquay Harbor. Museet gräver djupt i verkliga kriminalhistorier från länge sedan och berättar sanna berättelser om gangsters, bankrånare och pirater – allt från ett museum inrymt i en kuslig underjordisk bunker från andra världskriget. Det är långt ifrån det lugna, trygga och fridfulla Torquay vi är vana vid idag.

5. "Coasteering" längs steniga Rivieraklippor

För orädda utomhusäventyrare är coasteering det perfekta sättet att tillbringa en actionfylld eftermiddag. En kombination av "mountaineering" och "coast", det innebär att simma och klättra längs kustens klippväggar mitt i de brusande vågorna. Låter det som din grej? Västra Storbritanniens klippiga kustlinje gör det till ett idealiskt läge för guidade coasteering-turer. För att starta ditt äventyr är Goodrington Beach ett bra ställe att börja, och där du hittar äventyrsguider för utomhusbruk som visar dig vägen.

6. Prova traditionella "Cornish pasties" på Englands äldsta bageri

Vem som helst här kommer att säga att ingen resa till området skulle vara komplett utan att prova dess mest berömda mat - cornish pasties. Rätten uppfanns i Cornwall. Den traditionella maträtten gjord av smördeg, potatis och lök har gjorts av Warren's Bakery sedan 1860. Folk blir ofta förvånade över hur gode de är, så se till att prova dem.

7. Smutsa ner händerna på Poppins Pottery

Denna mysiga, kreativa plats anordnar regelbundna workshops för nybörjare som vill skapa och måla sin egen keramik. Vare sig det är på egen hand eller i grupp är det otroligt tillfredsställande att lära sig hur man förvandlar våt lera till färgglada muggar, tallrikar och hundskålar. Ägarna här är experter på att visa dig hur det går till, vilket gör en eftermiddag i deras avkopplande trädgårdsstudio till det perfekta sättet att fördriva tiden på en regnig dag och samtidigt skapa en personlig souvenir att ta med hem.

8. Upplev hur livet såg ut för över 100 år sedan

En av de mest unika platserna i området: Bygones är ett museum som kastar dig tillbaka i tiden för att se Torquay som det var för över ett sekel sedan. Det är en uppslukande rekreation av kullerstensgator, pittoreska butiker och flamboyant mode som präglade det viktorianska England under det sena 1800-talet och början av 1900-talet. Som en oberoende, familjedriven attraktion lockar Bygones till sig nyfikna folkmassor som är ivriga att uppleva hur livet var förr i tiden.

9. Simma eller surfa på Meadfoot och Hollicombe Beach

Medan Devons norra kust är mer populär bland surfare på grund av dess starka vindar, är stränderna i södra Devon perfekta för surfande nybörjare som vill ha lugnare vatten att börja med. Torquays Meadfoot- och Hollicombe-stränder är avslappnade och ligger båda tio minuters bussresa från Torquays centrum och är idealiska när du vill ha nybörjarvänliga vågor helt för dig själv.

10. Stanna för scones i idylliska Cockington

Scone — uttalar du det för att rimma på "bone" eller med "gone"? Detta har varit en het debatt bland engelsktalande i generationer. Hur du än säger det så råder det ingen tvekan om hur goda dessa typiska engelska kakor är, toppade med sylt och grädde (men inte nödvändigtvis i den ordningen - googla på den heta regionala debatten mellan Devonscones och Cornwallscones).

Weaver's Cottage Tea Garden är det perfekta stället att njuta av en klassiska afternoon tea-upplevelse - en gömd pärla i den charmiga engelska byn Cockington, full av stenstugor, doftande rosenträdgårdar och bilfritt lugn.

Kolla in dessa tio gömda pärlor i Torquay och förbered dig på att bli kär i den engelska rivieran.

Börja utforska världen idagLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Testa din engelska på några minuter

Läs mer