GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

7 grymma destinationer för en weekend i England

7 grymma destinationer för en weekend i England

Med så många vackra städer spridda över landet skulle endast en dåre besöka England och bo på ett ställe: här finns allt från historiska städer till natursköna stränder och kulinariska läckerheter. I det här inlägget har vi samlat de bästa platserna för en perfekt brittisk weekend i England (eller kortare dagsutflykt!).

1. GÅ VILSE I LONDON

Ingen resa till England skulle vara komplett utan ett besök till huvudstaden: London är landets livliga centrum, fylld med kultur, historia och ikoniska landmärken som är kända runt om i hela världen. Staden är hektisk och full av liv – och det är en del av det som gör London så charmig. Glöm inte att ta med kameran feftersom staden är full av sevärdheter värda att fota: Buckingham Palace, Big Ben, London Eye och Trafalgar Square ligger alla inom gångavstånd från varandra medan Tower of London, Hyde Park och alla världsberömda museer ligger en kort tunnelbaneresa bort. Den fantastiska shoppingen och mat i världsklass? Tja, de förtjänar ett helt eget blogginlägg…

2. VATTENBUREN I OXFORD

Så du har lyckats navigera dig runt i London och stadens berömda tunnelbanesystem? Vad sägs om en ett miljöombyte? Bara en timme bort med tåg hittar du akademiska Oxford. Det bästa sättet att se denna vackra gamla universitetsstad är att åka på floden i en traditionell, liten träbåt: du behöver inte åror; istället använder du en stor pinne för att driva dig nedströms. Det kallas “punting”och är verkligen en upplevelse!

3. HAVSBRIS I BRIGHTON

Brighton är ett mecka för allt snyggt, och de unga och coola har länge sökt sig till denna badort. Under promenaden längst med ”The Lanes” kan du shoppa i vintagebutiker, fynda böcker eller skivor i secondhandburiker och köpa lokalt tillverkade fynd innan du slår dig ner med en ångande kopp kaffe och en bit kaka på ett lokalt bageri. När du har besökt konstgallerier, knäppt en bild av vackra Brighton Pavilion och besökt Sea World, strosa längs stranden och kolla in den ikoniska piren – men se upp för fiskmåsarna som snor din mat!

4. BLI CHARMAD AV CAMBRIDGE

Fick du inte tillfälle att prova på ”punting” i Oxford? Oroa dig inte: floden vid Cambridge är också kantad av dessa träbåtar så att du kan resa genom staden med stil. Insup den akademiska andan från det prestigefyllda universitetet i Cambridge som använder hela staden som sin campus – 31 colleges är spridda över hela staden, undangömda i spektakulära byggnader som ger Cambridge sin engelsk känsla. Varför inte dricka lite eftermiddagste i ett av stadens charmiga tehus?

5. RES TILLBAKA I TIDEN I WINDSOR

Var tillbringar drottningen sin tid när hon uttråkad av Buckingham Palace? Windsor, naturligtvis! Denna underbara lilla stad som ligger vid stranden av Themsen, är nästan en som tiden glömde: det majestätiska Windsor Castle och dess stora gröna park och öppnar sina dörrar för besökare som undrar hur insidan ser ut (ingen spoiler!). Kullerstensgatorna ringlar förbi slottets vägg till charmiga pubar, genom kungliga gallerior och ner till floden bistros. Ett besök på en fudgebutik som erbjuder freebies är att rekommendera!

6. DET BÄSTA AV DET BÄSTA I BRISTOL

Här kantas kullerstensgatorna av pittoreska Tearooms, hippa brunchkaféer och trendiga barer. Floden Avon slingrar sig genom hjärtat av Bristol, och här kan du kika på spektakulära segelbåtar som passerar medan du njuter av lunch i centrum. Utforska trädäcket på imponerande SS Great Britain och besök den spektakulära Bristol-katedralen innan du tittar på solnedgången från världsberömda Clifton Suspension Bridge.

7. NJUT AV SOLEN I BRISTOL

Åk till den spektakulära brittiska havskusten och njut av sandstränderna i Bournemouth. Som en av de mest soliga städerna i England är denna pittoreska kuststad det perfekta stället att prova New Forest-glass (någon måste !) och berömda fish and chipsen. Surfare – detta kuststräcka är hem till Europas första konstgjorda surfrev – komplett med fantastisk utsikt och massor av coola barer och livliga klubbar med fest från skymning till gryning.

Njut av flertalet weekends i England med en resa med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig