Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

GÖR SUCCÉ PÅ DIN PRAKTIKPLATS

GÖR SUCCÉ PÅ DIN PRAKTIKPLATS

En praktik är ett perfekt sätt att testa olika arbetsuppgifter eller starta din karriär på. Även om det bara är för ett par månader, så är det din chans att glänsa! Här är vår guide till hur du imponerar och levererar maximalt på din praktikplats!

1. LUNCH, LUNCH OCH LUNCH

Lunch är det perfekta tillfället att lära dig mer om dina kollegor. Kanske behöver en avdelning hjälp med ett projekt, kanske letar någon efter en medlem till deras fotbollslag eller en annan medarbetare är ett lika stort fan av Game of Thrones som du är – det finns en hel del saker du kan ta reda på under en lunch.

2. VAR TREVLIG

Var snäll och artigt mot alla, småprata gärna, men håll dig borta från skvaller. Du kommer aldrig veta vem i ett företag som kommer att kunna hjälpa dig med ett projekt eller till och med ett jobb. Desto mer omtyckt du är desto lättare är det att be om hjälp om kontakter eller rekommendationer – vilket är ovärderliga verktyg för din karriär.

3. VAR INTE EN LATMASK

Som praktikant är du inte städerska (såvida det inte är vad du anställdes för), men ta ditt ansvar och håll rent på din plats och hjälp gärna till att fylla på skrivaren med papper, rengöra dina rätter, och hålla ditt skrivbord rent och fint. Kort sagt: bete dig som om din mamma tittade.

4. FÅ MYCKET FEEDBACK

Du behöver inte schemalägga möten varje vecka om hur du presterar, men vänta inte tills den sista dagen. Feedback hjälper dig att utvecklas, förbättras och framförallt får du ut mer av din praktik.

5. STÄLL FRÅGOR

Var nyfiken och ställ frågor för att lära dig alla detaljer i verksamheten – du har bara några månader på dig att lära dig så mycket som möjligt.

6. VAR PROAKTIV

Tycker du att företaget behöver ett Twitter-konto eller har du ett förslag på en ny pappersleverantör som innebär lägre kostander? Generellt så uppsksattas människor som tar initiativ till bra ideer, så det är ett perfekt sätt att visa upp dina talanger. Överös dem inte med slumpmässiga ideer utan fokusera på din bästa ide och framför gärna den med siffror och en liten plan.

7. VAR INTE FÖR IVRIG

Var enrgisk och nyfiken, men var inte för ivrig. Be inte om godkännande och beröm konstant. Du bör heller inte omedelbart försöka ändra befintliga processer.

8.VAR ORGANISERAD OCH KOM I TID

Kom inte för sent till jobbet eller möten. Anländ några minuter tidigt, det är ett bra och enkelt sätt att göra ett gott intryck. Var alltid förberedd och missa inte deadlines – om du vet att du inte kommer att kunna leverera i tid, be om extra tid. Att vara organiserad och hålla reda på tid är viktiga färdigheter för en framtida karriär.

9. KLÄ DIG PROFESSIONELLT

Försök att kolla upp klädkoden innan du börjar din praktik – och håll sedan fast vid det. Om det inte finns några riktlinjer, titta på hur andra människor klär dig ochoch klä dig därefter.

10. SOCIALISERA

Ibland organiserar företag helgaktiviteter såsom utflykter eller sportarrangemang. Registrera dig medetsamma, det är ett bra sätt att träffa nya vänner och lära känna dina kollegor

Få en praktikplats samtidigt som du studerar språk med EF!Läs mer

Dela denna artikel

Senaste artiklar av Karriär