GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Hannas resa till Santa Barbara, Kalifornien

Hannas resa till Santa Barbara, Kalifornien

Det är lätt att säga att min EF resa till EF Language Campus i soliga och härliga Santa Barbara, Kalifornien, USA var den bästa resan jag gjort i mitt liv. Denna resa har förändrat mig på många sätt.

Resan för mig började den 10 September 2022 från mitt hem i Skåne när jag var färdigpackad och rullade ner mot Malmö centralstation för att tillsammans med min moster åka över Öresundsbron mot Köpenhamns flygplats, där jag sedan skulle börja den riktiga resan. Incheckade väskor, säkerhetskontroll och duty free - nu var det dags att dra sig mot gaten, för om någon timme går första flyget mot Paris Charles de Gaulle flygplats. Magen kittlade och spänningen blev större när man såg fler människor sätta sig runt en då de skulle på samma flyg som jag, för då blev allt verklighet, inte bara ett prat om en framtid i Kalifornien, USA, utan nu händer det verkligen!

Flyget avgick och jag landade efter cirka 11 timmar i varma Los Angeles! Tack vare min moster som var Au Pair med EF för flera år sedan så hämtade sonen i den familjen mig på LAX och så rörde vi oss upp mot deras hem i fantastiska Calabasas! Där spenderade jag min tid i en vecka, där vi även åkte på äventyr till Malibu genom Malibu Canyon, till Hidden Hills där många kändisar bor men även massa mys tillsammans med familjens två golden retriever hundar! Sedan på söndagen den 18 september åkte jag 1.5 timme norrut till Santa Barbara. Det var så surrealistiskt att jag nu verkligen var där då jag pratat om att göra detta sedan första året på gymnasiet 2017, men då var planen att gå på Santa Barbaras City College. Jag åkte nu med EF, och det är verkligen något jag idag är glad att jag gjorde!

19 september började skolan, och jag började i C1.3 klassen där jag träffade min lärare Ryan Tyler, och mina fantastiska klasskamrater som kom från alla världens hörn och kanter. Ecuador, Belgien, Frankrike, Italien, ja ni hör, en himla blanding! Jag kan än idag komma ihåg namnen på nästan alla i klassen.

Lektionerna var roliga och lärorika. Även fast jag redan hade en bra engelsknivå så var det kul att vässa kunskaperna ännu mer, för att idag verkligen känna mig som en local när jag pratar! Utöver lektionerna så gjorde vi många roliga aktiviteter som skolan anordnade, såsom beach hang-out, sunset cruise och rundvandring i staden så att man lärde känna staden mer än bara som en turist eller utbytesstudent. Vi åkte på aktiviteter upp i bergen för att titta på solnedgångar, resor med Expedition America upp till San Francisco och vi hade även en bal, eller som de kallar det i USA, "prom" veckan innan graduation!

Fast forward 9 månader till graduation och hemresa: det är så sjukt att titta tillbaka på allt man fått chansen att göra tillsammans med EF, men även själv med sina nya kompisar som kommer från alla världens hörn. Allt från fester tillsammans med collegestudenter i Santa Barbara, men även grannstaden Isla Vista där universitetet ligger, till surfing med hajar (utan att ens veta om det..!).

Jag är väldigt tacksam för att jag valde EF. De har hjälpt mig längs min resa, och lärarna är väldigt kunniga och hjälpsamma. Så tveka inte att boka din resa, boka den redan idag! Och vill du inte till USA för att plugga engelska så har du massor av destinationer runt om i Europa att välja bland, men även Kanada, Australien osv.!

Var inte rädd för att prata med lokala människor under din tid med EF, du kanske skapar kontakter för livet! Att skapa kontakter med lokala människor kommer både få dig att växa som person, men ger dig också mycket kunskap inom språket du studerar, “how to act like a local” - och det kan till och med hjälpa dig i framtida yrken! Som vi brukade säga i Santa Barbara: YOLO!!!

Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig