Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

Hur man säger Jag Älskar Dig på olika språk

Hur man säger Jag Älskar Dig på olika språk

Kärlek är komplicerat. Och i en alltmer uppkopplad värld, knyter man band med personer från hela världen. Och om du hittar denpersonen, som du tänker på dygnet runt och som ger dig fjärilar i magen. Så är ju det underbart, men det finns ofta hinder att ta sig över också.
Till att börja med, så kan språket vara ett stort problem (även fast kärleken övervinner allt). Och vad passar bättre såhär på alla hjärtans dag, än att berätta hur man säger Jag Älskar Dig på olika språk? Plus några andra kärleksfulla ord som du kan använda för att visa din uppskattning för någon.

1. Franska

Jag älskar dig – Je t’aime

Fler kärleksfulla ord: Sötnos – Cheri (kille) Cherie (tjej) eller Ma Puce (direkt översatt blir det faktiskt, ”min loppa”)

2. Italienska

Jag älskar dig – Ti voglio bene/Ti amo

Fler kärleksfulla ord: Älskling – Caro (kille) Cara (tjej).
Om någon säger ”sei una ragazza di acqua e sapone”, betyder det ”du är en tjej gjord av vatten och tvål”. Då menar man att du är lite av “the girl next door”-typen.

3. Spanska

Jag älskar dig – Te quiero/Te amo

Fler kärleksfulla ord: Hjärtat – Corazon
Sötnos – Terron de azucar (för om du ska säga att du tycker någon är söt, finns det väl inget bättre sätt än att faktiskt kalla personen för socker?)

4. Portugisiska

Jag älskar dig – Eu te amo

Fler kärleksfulla ord: Min älskade – Querido eller chuchu (sötnos översätts till ”chayote”, vilket är en typ av grönsak. Lite märkligt kanske?).
Que saudade – är ett ord utan svensk översättning. Men det ordet använder du när du desperat saknar någon eller något, så mycket att det värker i hjärtat. Du kan säga ”Que saudade”! om du berättar om ditt husdjur du hade när du var liten, eller om din kärlek bor på andra sidan jorden till exempel.
Många brasilianare avslutar sina mail med ”saudades” vilket är deras sätt att säga att de saknar en. Gulligt va?

5. Turkiska

Jag älskar dig – Seni Seviyorum

6. Albanska

Jag älskar dig – Te dua

7. Afrikaans

Jag älskar dig – Ek het jou liefe eller Ek is lief vir jou

8. Mandarin

Jag älskar dig – Wo ai ni

9. Grekiska

Jag älskar dig – S’agapo

10. Arabiska

Jag älskar dig – Ana behibak (till en kille) Ana behibek (till en tjej)

Vi önskar dig en glad alla hjärtans dag! Och nu när du vet hur man säger Jag Älskar Dig på olika språk, hoppas vi att du använder det och sprider lite extra kärlek till ännu fler personer idag!

Vill du åka utomlands och lära dig språk?Läs mer här

Dela denna artikel

Senaste artiklar av Språk