GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Hur man säger Jag Älskar Dig på olika språk

Hur man säger Jag Älskar Dig på olika språk

Kärlek är komplicerat. I synnerhet i en alltmer uppkopplad värld där människor samlas och förälskar sig. Och när du finner den rätta som får ditt hjärta att slå volter, finns det ofta några hinder att övervinna. Till att börja med kan språket vara ett stort problem (även om kärleken övervinner allt!). För att hjälpa dig på traven så kommer här en guide för hur du säger “Jag Älskar Dig” på tio olika språk:

1. Franska

Jag älskar dig – Je t’aime

Andra kärleksfulla ord: Sötnos – Cheri (kille) och Cherie (tjej) eller Ma Puce (direkt översatt blir det faktiskt, ”min loppa”)

2. Italienska

Jag älskar dig – Ti voglio bene/Ti amo

Andra kärleksfulla ord: Älskling – Caro (kille) och Cara (tjej). Om någon säger ”sei una ragazza di acqua e sapone”, betyder det ”du är en tjej gjord av vatten och tvål”. Då menar man att du är lite av “the girl next door”-typen.

3. Spanska

Jag älskar dig – Te quiero/Te amo

Andra kärleksfulla ord: Corazon (hjärtat) och Terron de azucar (sötnos) – ja, om du vill säga att du att du tycker någon är söt på spanska, finns det väl inget bättre sätt än att faktiskt kalla personen för socker?! Lite som “söt som socker” på svenska.

4. Portugisiska

Jag älskar dig – Eu te amo

Andra kärleksfulla ord: Querido (min älskade) eller chuchu (sötnos, översätts till ”chayote”, vilket är en typ av grönsak. Lite märkligt kanske?). Que saudade är ett ord utan svensk översättning. Men det ordet använder du när du desperat saknar någon eller något, så mycket att det värker i hjärtat. Du kan säga ”Que saudade”! om du berättar om ditt husdjur du hade när du var liten eller om din stora kärlek som bor på andra sidan jordklotet exempelvis. Många brasilianare avslutar sina mail med ”saudades” vilket är deras sätt att säga att de saknar någon. Gulligt va?

5. Turkiska

Jag älskar dig – Seni Seviyorum

6. Albanska

Jag älskar dig – Te dua

7. Afrikaans

Jag älskar dig – Ek het jou liefe eller Ek is lief vir jou

8. Mandarin

Jag älskar dig – Wo ai ni

9. Grekiska

Jag älskar dig – S’agapo

10. Arabiska

Jag älskar dig – Ana behibak (till en kille) Ana behibek (till en tjej)

Nu när du vet hur du säger Jag Älskar Dig på olika språk så hoppas vi att du använder det och sprider lite extra kärlek till de du håller kär.

Hitta kärleken under en språkkurs utomlandsLäs mer här
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Testa din engelska på några minuter

Läs mer