GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 K-dramer att lära sig koreanska med

10 K-dramer att lära sig koreanska med

Om du studerar koreanska är några av de bästa verktygen för att lära dig språket bara några klick bort. Koreanska TV-serier har blivit superpopulära över hela världen, och att titta på dessa program regelbundet kan hjälpa dig att bemästra uttal, rytm och ordförråd. Dessutom är vår goda vän undertexter ovärderlig; välj koreanska för att hjälpa dig att öva på att förstå koreanska tecken, eller välj ditt modersmål för att hjälpa dig att följa den koreanska ljudbilden.

Så, från fängslande dramer, till kylslagna thrillers och charmiga romanser, här är några av våra toppval av K-dramaserier för att hjälpa dig att lära dig att förstå, tala och läsa koreanska.

1. Hospital Playlist

Om du gillade Scrubs kan denna sjukhusbaserade koreanska sitcom som följer livet för fem läkarvänner vara ett utmärkt sätt att ge dina språkkunskaper en skjuts. Du kan lära dig lite medicinsk jargong som du troligen inte kommer att använda, men det är ändå bra för att öva på att följa enskilda och gruppsamtal.

2. The World of the Married

Den här serien börjar med ett till synes vanligt gift par. Två framgångsrika läkare med en son – vad kan möjligen gå fel? Oj, oj. I Koreas högst rankade TV-drama finns relationer och lögner, svek och hämnd, och du kan lita på att allt är vackert filmat.

3. Squid Game

Om du inte redan har sett serien som svepte över Netflix 2021, var har du varit? I denna gripande och dystopiska thriller tävlar desperata deltagare om en stor summa pengar och hamnar i en rad spel som bokstavligen kan döda dem.

4. Extraordinary Attorney Woo

Åh, vad vi älskar amerikanska rättsserier; vi har alla slukat Suits, How to Get Away with Murder och Better Call Saul, eller hur? Lägg nu till Extraordinary Attorney Woo på din lista över måste-se-program. Gripande, udda och full av hjärta tar det upp och hyllar verkligheten kring autism när Woo Young-woo, en advokatnybörjare med Aspergers syndrom, hanterar intressanta juridiska fall i Seoul.

5. Pachinko

Pachinko följer fyra generationer av en koreansk invandrarfamilj genom stunder präglade av kärlek, makt, rädsla och mod. Serien utforskar hur våra val och våra uppoffringar definierar våra historier. Den ger också en inblick i några av de utmaningar som finns i det tidigare koloniala förhållandet mellan Japan och Korea, och dessutom har den ett imponerande foto.

6. My First First Love

Fem goda vänner i tjugoårsåldern navigerar genom alla upp- och nedgångar i dejting och vänskap när de söker sina första kärlekar. Många av deras situationer känns bekanta, och det bjuds på konversationellt tal som du kommer att finna användbart att ta till dig. Åh, och fyra av karaktärerna flyttar också in i samma hus, vilket ger oss en riktig modern Friends-känsla.

7. Behind Every Star

Älskade du den franska serien Call My Agent? Detta är Koreas motsvarighet baserad på den serien. En grupp managers försöker hålla sina kändisklienter nöjda och hamnar, som du kan föreställa dig, i alla möjliga oväntade situationer. Den är mycket beroendeframkallande, så du kan hinna med en hel del språkinlärning på en helg.

8. The Glory

Det sägs att hämnd är en rätt bäst serverad kall, men fans av The Glory skulle hävda att den bästa hämnden kommer i form av K-drama. I denna mörka och fängslande serie ger sig en ung kvinna ut för att utkräva en mardrömslik hämnd på de personer som mobbade och plågade henne i gymnasiet. Den är både isande och beroendeframkallande.

9. Mr. Sunshine

Med en romans som utspelar sig mot en historisk bakgrund av klasskamp i Korea i början av 1900-talet är Mr. Sunshine en annan av Koreas högst rankade TV-serier. Du kommer att svepas med i berättelsen om förbjuden kärlek samtidigt som du får en historielektion, och det finns gott om snabba actionscener som håller dig på helspänn.

10. Hello, Me!

Föreställ dig att vara 37, känna dig lite vilse och misslyckad, och sedan träffa ditt optimistiska och orädda 17-åriga jag. Det måste vara ganska konstigt, eller hur? Men det är precis vad Ban Ha-Ni behöver för att läka och få tillbaka sitt självförtroende i denna lättsamma komedi. Det kan också vara precis vad du behöver för att förbättra ditt självförtroende när det gäller att tala och förstå koreanska.

Åk på språkresa till KoreaLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig