GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Lin-Lins språkresa på Hawaii

Lin-Lin är 18 år och går sista året på gymnasiet. Under jullovet 2021 åkte hon på språkresa på Hawaii med EF.
Lin-Lins språkresa på Hawaii

Hej allihopa! Mitt namn är Lin-Lin och just nu befinner jag mig på en 4-veckors språkresa på Hawaii.

Det är första gången som jag är i USA och jag valde att åka på språkresa till Hawaii, eller närmare bestämt Honolu, då jag älskar att vara ute i vacker natur i kombination med värme. Just nu är det vinter på Hawaii, men temperaturen ligger runt 26 grader om dagarna vilket jag inte har något emot 😉

Jag bor på EFs studenthem tillsammans med tre andra rumskompisar som alla har olika nationaliteter. Att vara på språkresa under julen är så spännande och helt nytt för mig. Jag brukar alltid fira jul med min familj någonstans i världen, men detta är första julen utan dem. I år firade jag jul med mina kompisar genom att först åka till stranden för att sedan avsluta dagen med middag på Cheesecake Factory tillsammans med mina härliga vänner. Jag och mina vänner firade jul den 24 december, medan invånarna här firade den 25 december. Det mesta är stängt här under julhelgen – även stränder, såsom Hanauma Bay.

Den här språkresan på Hawaii har varit mycket givande på många olika sätt. Jag har bland annat träffat massor av nya fina vänner som jag älskar att hitta på saker med. Under förra veckan gjorde vi en road trip runt ön, vilket var helt magiskt. Jag har dessutom fått prova på en hel saker som jag aldrig gjort tidigare – exempelvis testat att surfa, spela ukulele, gå på massor av “hikes”, provat ny mat och massor av annat skojigt.

Denna språkresa har dessutom gjort mig mer självständig då jag lagar mat, planerar min tid samt min ekonomi helt själv. Utöver det måste jag också ta mycket eget ansvar när det kommer till sysslor som tvätt och liknande. Mitt bästa minne från språkresan hittills är nog vår road trip som jag och mina vänner gjorde första veckan. Vi hyrde en bil under helgen och åkte runt hela ön, såg de kända sevärdheterna samt gick olika hikes som var extremt utmanande (men roliga!). Under helgäventyret lärde jag känna mina kompisar på ett djupare plan, samt lärde känna miljön och kulturen på Hawaii ytterligare.

Det bästa med att plugga i Honolulu är vännerna, skolan och lärarna. Min första lärare var supertrevlig och en mycket bra lärare. Han fick alla elever engagerade och han var duktig på att förklara saker. Jag tyckte om hans sätt att lära ut och han var mycket duktig på det han gjorde. Denna veckan har jag fått en ny lärare, då min gamla har ledigt just nu. Min nya lärare är lika vänlig han med. Idag hade vi först en intensiv lektion på morgonen där vi diksutrerade och lärde oss olika saker och sedan gick vi till ett café under lektionstid för att öva mer på det muntliga i en naturlig miljö, vilket var väldigt mysigt.

Om du som läser detta någonsin får möjligheten att åka på språkresa till Honolulu, så säger jag bara – gör det! Det är något av det bästa som jag gjort. Alla nya vänner, minnen och kunskaper har kort och gott berikat mitt liv och fått mig att växa som person. Att få träffa människor från andra länder med olika kulturer är både roligt och spännande. Min språkresa på Hawaii har förändrat mitt liv för alltid, till det bättre sättet såklart 😉

God Jul och Gott Nytt År! /Lin-Lin, 2021-12-28

Åk på språkresa med EF till HawaiiMer info
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig