GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

5 saker att göra i London med en budget

5 saker att göra i London med en budget

Om du lever på en studentbudget kommer du snabbt att inse att dina pengar inte räcker så långt i London. Det är ökänt att London är dyrt, så det lönar sig att vara kreativ när det gäller var och när du spenderar dina pengar.

Det finns massor av gratis saker att göra i London, men här är våra fem bästa tips på vad du kan göra när du studerar i London med en liten budget.

1. Endast ståplatser på Shakespeare's Globe

Shakespeare's Globe är en utomhusteater som byggts för att efterlikna den ursprungliga teatern från 1599. Teatern sätter upp Shakespeare-pjäser de flesta dagar i veckan, oavsett om det regnar, haglar eller skiner.

Även om du kan köpa platser runt de böjda läktarna under tak, är de mest prisvärda biljetterna de på framsidan. 700 biljetter för bara 5 pund finns tillgängliga för varje föreställning, den enda haken är att det bara finns ståplatser, men du får den bästa utsikten över scenen. Dessa biljetter kallas groundlings, för att hedra de människor som betalade bara en penny för att se en pjäs på Shakespeares tid.

2. När det kommer till maten

Brasserie Zedel är en fantastisk underjordisk fransk art deco-restaurang i hjärtat av Piccadilly Circus. Menyn består av utsökta franska rätter och på kvällarna bjuder den stora byggnaden på kabaréföreställningar, men den verkliga vinnaren är den 3-rätters lunchmenyn. Välj en förrätt, huvudrätt och dessert för under 20 pund, med klassiker som biff och Creme Brulee på menyn.

Ett annat budgetvänligt matställe i London är Roti King, som serverar läckra malaysiska roti och curryrätter för mindre än en tia. Ta del av lunchrusningen på en av de två restaurangerna i Euston och Battersea.

3. Dubbla nöjet på bussen

Londons tunnelbana är kanske det mest effektiva sättet att ta sig runt, men det är definitivt inte det mest natursköna. Londons dubbeldäckade bussar tar dig från A till B medan du njuter av stadens sevärdheter. Med ett Oyster-kort som kostar drygt 5 pund för obegränsade bussresor under en dag är det ett mycket billigare alternativ än turistbussarna med Hop-on-Hop-off.

De bästa rutterna är nummer 24 som passerar Westminster Abbey, Downing Street, Trafalgar Square och Hampstead Heath; nummer 9 som går genom Londons rikaste förorter längs The Strand, Kensington Palace och vidare till Oxford Street, och nummer 11 som passerar Westminster, Big Ben, parlamentsbyggnaderna och slutar i trendiga Shoreditch.

4. Gå på en fotbollsmatch

Om du är sugen på att se en fotbollsmatch i toppklass men har en begränsad budget kan du köpa en biljett till en Women's Super League-match. Ligan med 12 lag växer i popularitet och efter England Lionesses andraplats i VM 2023 har damfotbollen fångat nationens uppmärksamhet med sin snabba offensiva stil och höga skicklighetsnivå.

Biljetter till Londonlagen Chelsea, Tottenham, West Ham och Arenal kostar bara 8-10 pund för vuxna. Även om det inte är lika svårt att få tag på biljetter som till EPL, bör du köpa biljetter online i förväg för att garantera din plats.

5.Kolla om det finns studentrabatter

Många upplevelser, restauranger och butiker erbjuder rabatter för studenter och det bästa sättet att ta del av dessa erbjudanden är att ladda ner appen UNiDAYs eller Totum. Registrera dig helt enkelt med ditt student-ID-kort från vilken skola eller institution som helst. När du registrerat dig kan du få rabatter på upp till 25% på allt från mode till transport, fitness och hälsa till mat och restauranger.

Det finns alltid fler erbjudanden där ute, så ha alltid med dig ditt student-ID-kort och var inte rädd för att fråga efter studentpriser. Till och med McDonalds erbjuder gratis hamburgare eller glass med vissa måltider.

Med dessa tips är du redo att uppleva London utan att kompromissa med din budget.

Börja din resa. Studera utomlands i London!Utforska
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Testa din engelska på några minuter

Läs mer