GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 dolda pärlor i London

10 dolda pärlor i London

Åh, det finns så mycket mer att se i London än Big Ben, Buckingham Palace och Oxford Street. Ja visst, de är några av Englands mest historiska och ikoniska platser, men London är fullt med gömda trädgårdar, hemliga barer, exklusiva events och utsökta måltider.

Det skulle ta en livstid att upptäcka allt! Men eftersom vi var tvungna att bara välja 10 av Londons dolda pärlor, kan du vara säker på att den här listan är en riktigt bra början.

1. Rooftop Film Club

Varför gå på bio när du kan titta på film på taket? I London får du den bästa filmupplevelsen om det involverar hustak, solstolar och en utomhusskärm. På sommaren tar Rooftop Film Club över några av stadens bästa hustak i Shoreditch, Stratford och Peckham, där de visar allt från klassiska filmer till Hollywoods bästsäljare – samtidigt som solen går ned över taken.

2. Barbican Conservatory

Visste du att det finns en tropisk regnskog gömd inomhus i hjärtat av London? Istället för att gå till Kew Gardens som alla turister, gå istället till Barbican Conservatory. Här sträcker sig palmerna från golv till tak, tillsammans med bananträd, kaktusar och fiskdammar. Dessutom hänger växter ned från balkongerna från våningarna ovanför.

3. Paul Rothe & Son

I Marylebone finns en liten familjeägd smörgåsbutik, som heter Paul Rothe & Son. De öppnade sina dörrar för Londons hungriga magar år 1900 och har fortfarande kvar sin design och inredning från den tiden. Där inne är det väldigt instagramvänligt med torn av olika marmelader, kryddor och – självklart deras berömda utbud av klassiska engelska smörgåsar.

4. Neal’s Yard

Bara några minuter från Covent Garden finns Neal’s Yard – en gömd färgglad kullerstensgata, mitt i hjärtat av London. Här finns allt från unika cafeér till hälsobutiker, som alla är målade eller dekorerade i orange, blått, grönt och gult.

5. Hook Camden

Fish and Chips är en klassisk engelsk måltid. På traditionellt sätt äts den på bästa sätt på stranden eller i en av alla fina kuststäder. Men självklart kan du även hitta den berömda rätten även i London – ta dig bara till Hook Camden för en riktigt traditionell fish and chips eller välj någon av deras andra kreativa rätter på menyn. Du kan äta maten på plats, eller ta med den och sätt dig i Primrose Hill som ligger i närheten.

6. Church Garden i östra London

Under andra världskriget blev St Dunstan kyrkan nedbombad och kvar på platsen blev bara ruiner av kyrkan. Nu är ruinerna täckta av träd och ruinen är istället en liten park. Här är det väldigt instagramvänligt – med ruinen blandat med de gröna växterna.

7. The Mayor of Scaredy Cat Town

Alla stora städer i världen har några ”hemliga” barer och London är inget undantag! Mayor of Scaredy Cat Town är en av stadens många häftiga gömda barer, den är gömd bakom en frysdörr i östra London. Så hur hittar du dit? Gå till The Breakfast Club och säg till personalen att du är ”here to see the Mayor” och då kommer de visa dig frysdörren – häftigt va?

8. Badplatser i London

Sugen på att bada? London är fullt med utomhusbadplatser, exempelvis Hampstead Heath har flera olika sjöar öppna för allmänheten att bada i, en heter Kenwood Ladies’ Pond – som endast är för tjejer. Men om du inte vill bada i naturen finns det också klassiska utomhuspooler med klor i Tooting Bec, Charlton och Brockwell.

9. The Vaults under London

Under Waterloo tågstation finns ett gäng tunnlar och där finns The Vaults. Det är en innovativ och kreativ mötesplats med spännande kost och olika events. Så ta dig ner i underjorden och upplev exempelvis: teater, live musik, komiker, en temafest eller ta med målarpenseln och var med och bidra i en konstutställning.

10. Dalston Eastern Curve Garden

Om du såg det gamla tågspåret i Dalston, Hackney för tjugo år sedan så skulle du inte känna igen det nu. Kommunen samlade olika arkitekter och lokalbefolkning, som tillsammans har förvandlat det gamla tågspåret till en fridfull trädgård – fylld med blommor, i hjärtat av London. Alla intäkter från trädgårdens café går till att fortsätta hålla platsen fin och full av liv och på fredagar, lördagar och söndagar finns det en pizzaugn även på plats.

Läs mer om London härLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig