GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Varför studera engelska i London?

Varför studera engelska i London?

Funderar du på att jobba, bo eller studera engelska i London? Här är mitt råd: kör! London har så många fantastiska saker att erbjuda, från en enastående stadsbild till sin rika kultur, musik och konst (för att inte prata om den brittiska accenten).

Det finns inget som jämför sig med den eviga livligheten och den inspirerande blandningen av kulturer som den här staden erbjuder. Här listar vi bara fem av alla anledningar till att du borde studera engelska i London.

1. En mångkulturell stad

London är en av de mest mångkulturella städerna i världen. En tredjedel av alla Londonbor är faktiskt utländskt födda och över 200 språk talas på de många gatorna och områdena, därför är det den perfekta platsen för att skaffa sig internationella vänner och uppleva olika kulturer i en och samma stad.

2. Varierande stadsdelar

På tal om områden, varje del av staden har sin egen stil och atmosfär. Du kan börja dagen med en promenad genom vackra Notting Hill, utforska Portobello Road och ta in de färgglada husen för att sen avsluta dagen med shopping i Camden Town där du kan besöka alla vintagebutiker, men glöm inte att smaka på maten från deras unika matmarknad som finns i både food trucks och i en gammal stallbyggnad.

3. Mat, mat och mer mat

Med sin kulturella och etniska mångfald så är Londons kulinariska scen en härlig blandning av mycket olika mat och smaker. Runt hela staden finns marknader som serverar utsökta maträtter, restauranger med massor av glutenfria, veganska och vegeteriska alternativ, för att inte tala om dess mysiga caféer. Borough Market är till exempel en favorit med sina säljare från hela världen som erbjuder ljuvlig mat.

4. Du blir aldrig uttråkad

Det finns alltid massvis med olika saker att hitta på i London. Från konstgallerior, temaparker och shoppingcentrum till konserter, musikaler och event – London har allt. Om du känner för lite grönska så finns det många stora, vackra parker att vandra igenom och njuta av. Du kan exempelvis ta en promenad i den centrala parken Hyde Park.

5. Perfekt läge

London är inte bara fantastiskt för Instagrammande, det har också ett läge som är enkelt och relativt billigt att ta sig till och från för att utforska andra platser i Europa, det skapar det perfekta tillfället för att upptäcka platser bortom staden på långhelgerna.

Studera i London med EFLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig