GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Malins språkresa till Malta

Malin, 15 år, var på språkresa på Malta sommaren 2017! "Om du gillar värme, vill utveckla din engelska och vill ha en fantastisk upplevelse är Malta destinationen för dig!"
Malins språkresa till Malta

Jag hade innan precis som du säkert också har, hört folk berätta om sin språkresa till Malta. Jag hade sett många härliga bilder och hört mycket bra vilket gjorde att jag själv började läsa mer om vad en språkresa innebär.

Hur kommer det sig att du valde just Malta?

Jag valde att åka på språkresa till Malta eftersom jag ville kombinera sol och bad med att lära mig engelska. Innan jag åkte dit hade jag sett flera videos från Malta och hört folk berätta om sin språkresa där vilket gjorde att jag fastnade ännu mer för just det landet.

När jag skulle välja vilken organisation jag skulle åka med kollade jag på några olika men fastnade för EF eftersom jag fick bra och tydlig information och jag hade hört mycket gott om EF från folk som varit på språkresa.

Hur bodde du?

Jag bodde i residence vilket är som ett hotell endast för EF-studenter. För min del var det jätteskönt då vi som bodde där fick chans att lära känna varandra första dagen. Sedan var det även väldigt kul att bo så då det är som att bo utomlands med sina kompisar i 2-3 veckor.

Det är även väldigt vanligt att bo hos värdfamilj och det är bra eftersom man då får känna in mer av kulturen och även öva språket dagligen.

Vad var det bästa med Malta?

Det bästa med min språkresa på Malta var att man tvingades att prata så mycket engelska i klasserna då vi var blandade från olika länder. Detta gjorde att man verkligen tog steget ur sin trygghetszon. Det bästa med självaste Malta var nog värmen och det fina vattnet, speciellt Blue Lagoon. Det kändes nästan som att man var på en “semester” med sina kompisar.  Eftersom det var så bra väder och fina badplatser så kändes det inte som att man var där för att studera utan för att ha kul med nya kompisar. Språket fick man liksom på köpet!

Hur kunde en vanlig dag på Malta se ut?

Innan vi åkte till skolan gick vi och åt frukost på en resturang som tillhörde EF-hotellet. Efter det tog vi en EF-buss till skolan som var mellan 09 och 12 på förmiddagen. När lektionerna var klara gick vi oftast och åt i skolans cafeteria innan vi tog en EF-buss till dagens aktivitet. Halvdagsaktiviteterna kunde vara saker som att åka till en fin park/trädgård eller sola och bada vid stranden. Runt 16 tiden brukade vi ta oss tillbaka till vårat boende för att göra oss iordning och äta middag innan kvällens aktivitet. Kvällsaktiviteterna brukade oftast vara discon, lekar med olika grupper eller en egen aktivitet med sin grupp. Runt 22 tiden skulle man vara tillbaka på sitt boende för att sova.

Jag rekommenderar verkligen dig att åka på språkresa till Malta om du gillar värme, vill utveckla din engelska och vill ha en fantastisk upplevelse!

Gör som Malin och upptäck Malta!Läs mer här
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig