GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Min EF story!

Min EF story!

Jag åkte till Malaga med EF för att lära mig spanska. Jag var där i tre veckor. Jag ska troligtvis åka i sommar eller nästa sommar igen eftersom jag lärde mig så mycket och fick vänner för livet.

Lektionerna

Antingen hade man lektioner på morgonen eller efter lunch. Det varierade varannan dag. När man inte hade lektioner så var man och gjorde någon sorts aktivitet. Lektionerns var kring en timme och tjugo minuter har jag för mig och man hade antingen två eller tre lektioner per dag. Man var kring arton personer per klass. Man kan välja om man har två eller tre lektioner när man bokar sin resa. Obligatoriskt så har man två lektioner men man kan köpa till fler lektioner så första veckan hade jag ingen "spin class", men de två sista veckorna hade jag det. Man har inga lektioner på helgen.

Aktiviteterna

Det ingår några aktiviteter men för att göra de absolut roligaste aktiviteterna (enligt mig) så behöver man köpa till ett "fun pack". Där ingår det massor av aktiviteter och ett buss/tågkort. Det var två aktiviteter per dag och aktiviteterna kan till exempel vara hänga vid poolen, åka zipline, vara på stranden, shoppa, disco eller åka på en dagsutflykt.

Boende

Man kan välja att bo på campus eller utanför skolan i en värdfamilj. Jag bodde på campus och det är alltså i samma byggnad som skolan är i. Mitt rum var en säng, spegel, skrivbord, garderob och massa förvaring. Antingen hade man ett fönster mot gatan eller mot EF:s trädgård. Vissa rum hade även balkong - rummen var perfekta! Man delade två badrum med fyra personer. Ett lite större badrum med dusch, handfat och toa och den andra var lite mindre men det ingick samma saker i båda badrummen.

Skolan

EF skolan låg nära en metro, det var väldigt bra eftersom man åkte det överallt. När man kom in genom huvudingången i skolan så kom man direkt in till receptionen och lobbyn. I lobbyn fanns en stor TV och massa soffor. Det fanns en matsal i byggnaden där man åt frukost, lunch och middag. Eftersom det var 4 våningar fanns det trappor men också två hissar i byggnaden. I receptionen fanns en dörr och gick man igenom den kom man till en korridor där alla klassrum fanns. Utöver detta fanns det även en trädgård med en pool, basketplan och sittplatser där man kunde hänga.

Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Utforska världen på en språkresa med EF

Läs mer