GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Min första vecka i Kapstaden med EF

Naima studerar i Kapstaden med EF.
Min första vecka i Kapstaden med EF

Jag tänkte att jag skulle dela med mig om min första vecka här i Kapstaden med EF.

Resan dit

När jag först landade så blev jag upphämtad av EF Transfer med andra elever som anlänt samtidigt som jag. Det var flera EF-elever på samma flyg som mig från Amsterdam till Kapstaden. En elev satt faktiskt bredvid mig på flyget vilket jag upptäckte först efteråt, och en annan elev från Frankrike hittade jag slumpmässigt när jag behövde låna en penna på flygplatsen. Så även fast man flyger själv så är det en stor sannolikhet att man ovetandes träffar på EF elever redan under resan vilket jag tyckte var coolt!

Min värdfamilj

Jag bor i en värdfamilj med tre andra tjejer. Vår värd är en sydafrikansk änka som annars bor ensam. Vi kallar henne ”Mama” 🙂 Tjejerna jag bor med är från Frankrike, Tyskland och Brasilien. Efter några dagar har vi redan blivit som en liten familj. Jag var lite nere en dag på grund av kulturchocken, men alla i värdfamiljen tröstade mig och vi spelade ett kortspel från Tyskland sent på natten. Det var så mysigt! Jag känner sig aldrig ensam då jag bor med andra elever. Vi har en gruppchatt på WhatsApp och åker till skolan tillsammans varje morgon och hem tillsammans. Jag är verkligen så glad att jag valde att bo i en värdfamilj.

Skolan

När vi kom till skolan blev vi indelade i våra klasser och fick en rundvisning i Kapstaden. Vi åkte bland annat till till Boo-Kaap, Clifton och Waterfront med en buss och fick lära oss om vad vi ska tänka på när vi rör oss runt staden. Det var informativt och bra! Under veckan arrangerades det även ett välkomstevenemang med skolan på en restaurang och jag var även på min första aktivitet – Seal Snorkeling! Personalen här är verkligen omhändertagna och ställer upp för alla elever. De är sjukt trevliga allihopa! Jag känner mig väldigt säker på EFs skola här.

Summa summarum – min först skolvecka här har varit grym!

Kram Naima

Vill du också plugga i Kapstaden?Mer info
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig