GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

5 saker att göra i New York på en budget

5 saker att göra i New York på en budget

Det är ingen hemlighet att det dagliga livet i New York kan vara på den dyrare sidan, vilket kan vara skrämmande för studenter.

Den goda nyheten är dock att några av de bästa sakerna att göra i New York är superbilliga, eller till och med gratis. Att titta på folk i Central Park, korsa Brooklyn Bridge och promenera på the High Line är typiska måsten i New York. Plus, de flesta kvällar hittar du gratisevenemang, spelningar, föredrag och komedikvällar i hela staden.

Vi vill dela med oss ​​av några mindre kända tips som kommer att hålla dig sysselsatt, och plånboken glad.

Kolla in dessa fem saker att göra i New York på en budget!

1. Åk Staten Island-färjan

Staten Island-färjan förbinder Staten Island med Manhattan, och erbjuder imponerande utsikt över Frihetsgudinnan längs den kostnadsfria 25-minutersresan. Gå ombord strax före solnedgången och ta en plats längst fram eller bak på båten för att få den bästa utsikten över Lady Liberty och den bländande silhuetten. Du kan till och med köpa med dryck och snacks, och ha en picknick på vägen.

Staten Island färjan avgår från 4 Whitehall Street, New York och går 24/7.

2. Var med under en live TV inspelning

Du behöver inte åka till Hollywood för att få en inblick i amerikansk showbiz. Populära tv-program som Saturday Night Live, The View och the Late Show spelas alla in live i New York och erbjuder gratisbiljetter till publiken.

Du kan registrera dig online för att se vilka shower som är tillgängliga varje vecka, och anmäla dig till något som passar. Vissa är lättare att få plats till än andra, till exempel SNL som har ett årligt lotteri som du kan registrera dig till här.

3. Filmer under stjärnorna

Packa lite snacks, en picknickfilt och en jacka, och bege dig till Bryant Park i hjärtat av Midtown för att se en film under stjärnorna. Varje sommar fylls parken av lokalbefolkningen och turister för att se klassiker, nya släpp och kulthits. Portarna öppnar klockan 17.00 och filmen börjar klockan 20.00, så vi rekommenderar att du är där tidigt för att få en bra plats på gräsmattan.

New York Parks är en organisatör för filmkvällar i lokala parker i alla fem stadsdelar under sommaren. De flesta visningar är gratis, men en del behöver man köpa biljett till. Hitta en park nära dig och kolla in programmet här.

4. Chelsea konstgalleri crawl

Åk över till Chelsea och dyk in i konstens värld på en gallericrawl. Över 200 gallerier är koncentrerade inom ett par kvarter på västra sidan av Manhattan. Utan inträdesavgifter, ta dig tid att titta på verk från nya och kommande utställningar. Du kanske till och med ser nästa Andy Warhol! Många gallerier håller speciella öppningskvällar på torsdagar, där de visar upp nya verk och erbjuder gratis vin och ost till besökarna - den ultimata gratiskvällen.

5. Geocaching

Om ledtrådar och gåtor är mer din stil, se till att du sätter geocaching på din lista. Geocaching är en global skattjakt där människor letar efter dolda föremål som burkar eller lådor (så kallade cacher) med hjälp av GPS-anvisningar från en app. Miljontals geocacher är gömda runt om i världen, vilket gör det till en rolig aktivitet när man reser (och New York City självt har över 2000). Den extra utmaningen att försöka vara hemlighetsfull i en stad med 8 miljoner invånare gör det ännu roligare. Du kan ladda ner appen gratis och söka efter några populära geocacher, eller betala för att uppgradera och se dem alla. Man vet aldrig vad man kan upptäcka på vägen.

Förbättra din engelska i New YorkLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig