Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

Paulines språkresa i Uppsala sommaren 2020

Paulines

14-åriga Pauline skulle åka på språkresa med EF till Australien sommaren 2020, men på grund av Covid-19 ställdes resan in och hon valde istället att tillbringa två veckor av sommarlovet med EF under en språkresa i Uppsala. Vi ställde några frågor till Pauline om hennes upplevelse.

Varför åkte du på språkresa?

Egentligen skulle jag ha åkt till Cairns i Australien, men på grund av corona-viruset blev resan inställd. När mailet från EF kom med information om en annan resa i Sverige – till Wiks slott i Uppsala – blev jag glad. Istället för Australien fick det bli en språkresa i Uppsala i 2 veckor!

Åkte du på språkresan själv eller med en kompis?

Jag åkte själv. Jag tyckte det var bra då det tvingade mig att snabbt öppna upp för andra människor – det fanns ingen som höll mig i handen från start. Två av mina kompisar som jag träffade i Uppsala kände varandra sedan tidigare – men jag upplevde att de kände samma sak inför att träffa nya människor även om de hade varandra.

Språkresa Uppsala

Var det jobbigt att prata engelska?

I början kändes det väldigt konstigt att prata engelska eftersom alla studenter kom från Sverige. Två av ledarna pratade också svenska. Men efter första lektionen började alla vänja sig då lärarna endast pratade engelska. Alla blev mer bekväma i språket efter ett par dagar – vi lärde oss att bara köra hårt och tro på vår engelska och på oss själva.

Hur såg en vanlig dag i Uppsala ut?

Frukost klockan 08:00 och sedan lektioner i tre timmar från 09:00-12:00 i klassrummen bredvid slottet. Därefter hade vi lunch i slottets källare. Efter lunch hade vi en timmes rast – då brukade jag antingen spela kort och äta frukt utanför klassrummen eller köra olika lekar med de andra på lägret. Det tillbringades även tid vid vår älskade kiosk!

Klockan 14:00 började eftermiddagsaktiviteterna. Vi hittade på allt möjligt tillsammans med ledare och grupp, exempelvis “movie making challenge” där vi i grupper skulle välja en känd film och försöka få olika scener ur den att forma en ny handling. Allt på engelska förstås.

Klockan 18:00 var det middag och därefter en timmes rast. Vid det här laget var de flesta ganska trötta efter en fullspäckad dag, så ledarna piggade ofta upp oss genom att dansa EF-dansen! Den är nog ett av mina starkaste och roligaste minnen från resan. Efter rasten var det kvällsaktiviteter – exempelvis EF Oscars; Alla filmer visades, och så delades olika pris ut för bästa skådespelare, bästa musik (den vann vi) och bästa filmande.

Efter kvällsaktiviteterna var det läggdags – vi gick från slottsområdet till våra rum som vi delade två och två.

Vad var det bästa med språkresan?​

Att få träffa så många olika och nya människor. Jag har fått några riktigt nära vänner. Vi har träffats flera gånger efter språkresan även om vi bor i olika delar av Sverige. Och så klart alla minnen från aktiviteterna… Exempelvis när vi skulle bygga flottar och laget jag var i var långt ifrån mållinjen när de andra gick i mål, så vi ställde oss upp och började dansa och ramlade i sjön…

Åk på språkresa med EFLäs mer

Vill du lära dig ett språk utomlands? Beställ en gratis broschyr

Learn more