GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

4 Anledningar varför ett sabbatsår är det bästa någonsin

4 Anledningar varför ett sabbatsår är det bästa någonsin

Livet kan vara skrämmande ibland. Så många val och så många beslut. Det kan vara utmattande att hitta din plats i världen. Om det bara fanns ett sätt att pausa allt. Det finns ett sätt. Inte bara för ett moment men för ett helt år. Ett helt sabbatsår. Ett sabbatsår är helt enkelt en paus från det vanliga vardagslivet. Det kan tas efter, före eller mellan gymnasiet eller högskolan. Även om det inte har några magiska krafter är det en enastående väg till att positivt påverka ditt liv – på vilken punkt som helst. Det är ett år fyllt med erfarenheter som skulle kunna förändra ditt liv och forma din framtid. Du är garanterad att växa som person, lära medan du reser och resa medan du lär.

1. DU KAN BLI FLYTANDE I ETT ANNAT SPRÅK

Att tala ett annat språk flytande har blivit en av de viktigaste arbetsfärdigheterna. Människor som talar mer än ett språk är väldigt efterfrågade, får mer betalt och har bättre karriärsmöjligheter. Det är en färdighet som kommer göra ditt CV toppen-av-högen material.

2. DET KAN FORMA DIN FRAMTID

Den akademiska tunneln kan vara lång. Ibland kan det vara skrämmande att se ljuset som drar ner dig och gör pluggandet, tentorna eller valet av karriär ännu svårare. Det kan antingen vara början på en ond cirkel eller ditt sabbatsår. Ta ett steg tillbaka, ladda upp dina batterier och få ny energi.

3. DET HJÄLPER DIG VIDGA DINA HORISONTER

Varje dag tar du samma väg till skolan. Du kan varje hörn, varje skällande hund och varje trafikljus. Din take-out som du beställer veckovis är förbered innan du ens ringer. Även om allt detta kännas väldigt säkert så kan det också vara ett tecken på att det är dags för en förändring. Gå utanför din bekvämlighetszon och utforska världen.

4. DU LÄR DIG VÄRDEFULLA KUNSKAPER

Sabbatsår kan vara skräddarsydda med alla typer av aktiviteter. Förutom att resa och lära dig ett annat språk finns det möjligheter att volontära eller göra en praktik. Du kommer verkligen fördjupa dig själv i en helt ny kultur och bli mer självständig och självsäker, och gladare i processen! Och bara sådär blir framtiden plötsligt mindre skrämmande och beslut börjar ses som möjligheter. Kom igen, ta steget.

Studera utomlands under ditt sabbatsår!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig