GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 smultronställen i Rom

10 smultronställen i Rom

När man nämner den eviga staden Rom, tänker de flesta på sig själva på en blank röd vespa som susar förbi Colosseum med vind i håret. Om man inte redan tänker på språkresor till Rom, det vill säga :)

Men vad händer om vi kryssar förbi Colosseum, Trevifontänen och traditionella turistattraktioner och istället visar dig en dold, hemlig sida av Rom? Jag pratar om pasta som badar i carbonarasås på en traditionell trattoria och den bästa Nutella-glassen du någonsin kommer äta (ja, det är sant!). Behöver jag säga mer?

För att hjälpa dig att navigera kring Roms dolda pärlor - både kulinariska och andra - har vi satt ihop denna exklusiva lista. Njut!

1. Cacio e Pepe

Denna trattoria ligger i Prati-området och är en favorit bland lokalbefolkningen. Den är känd för sin version av den romerska pastarätten cacio e pepe (bokstavligen: ost och peppar). Deras carbonara är också helt underbar: krispigt, smakrikt pancetta i en krämig sås som virvlar runt i tjock spaghetti. Efter detta kommer du aldrig att se pasta på samma sätt igen!

2. Den hemliga nyckelhålet på Aventinen

Gå upp för Aventinen så hittar du ett imponerande monument med en tung järndörr. Sänk blicken och titta in i nyckelhålet. Vi kan inte säga mer eftersom det skulle förstöra det roliga, men låt oss bara säga att du kommer bli överväldigad av utsikten!

3. L'Etablì

Denna pärla till restaurang är värd att söka upp bakom Piazza Navona. Lasagne som får det att vattnas i munnen serveras med det perfekta vinet i en stilren, eklektisk och intim inredning. Du kommer att känna dig som hemma medan du upptäcker det allra bästa som Italien har att erbjuda.

4. Mercato Monti

Denna trendiga marknad ligger i ett av Roms mest hippa områden. Det är en skattkista av vintage och nytt gällande accessoarer, kläder och konst. Utforska ordentligt för att hitta unika souvenirer från din resa!

5. Il Vittorianos hissar

Gå till Piazza Venezia, där du ser det massiva Il Vittoriano-monumentet (även kallat "bröllopstårtan" av lokalbefolkningen - du kommer att förstå varför). Inne i Vittoriano-monumentet lyfter en glashiss dig till en panoramautsikt, där du kan få de vackraste vyerna över hela Rom.

6. Giolitti Glass

Trodde du verkligen att jag glömde glassen? Giolitti är berömd bland både lokalbefolkningen och turister, helt enkelt eftersom dess glass är himmelsk. Du hittar rika och läckra smaker som vit choklad och Nutella, tillsammans med mer somriga smaker som hallon och pistage.

7. Biblioteca Vallicelliana

Denna dröm för bokälskare är verkligen en dold pärla, belägen nära Piazza Navona. Du går in i detta historiska bibliotek genom en diskret dörr i fasaden till Francesco Borrominis Chiesa Nuova. Biblioteca Vallicelliana var ett av de första biblioteken i Rom som byggdes för allmänheten och tar dig verkligen tillbaka i tiden.

8. Fatamorgana

Ok, så här är ännu en gelateria - men denna är definitivt ovanlig. Fatamorgana erbjuder otroligt krämig glass gjord av färska ingredienser - men med ovanliga smaker. Glassen kommer i smaker som morotskaka, citroncurd och ja, till och med mojito och svarta körsbär. Du kommer att vara glad att du stannade till här.

9. Mercato Campo de 'Fiori

Denna matmarknad är populär bland lokalbefolkningen och besökare, och äger rum varje morgon. Om du vill undvika folkmassorna, bege dig dit mycket tidigt. Bland de färgglada frukterna och grönsakerna kan du pröva smakrik tryffelolja och sammetssöt balsamvinäger.

10. Sant'Eustachio il Caffè

Finns det ett bättre sätt att börja dagen på än med en cappuccino på detta berömda kafé? Doften av nymalda kaffebönor kommer att locka dig även om du befinner dig långt bort. Deras cappuccinos är perfekta: perfekt balanserade, med precis lagom mängd mjölkskum på toppen. Sippa på en av dem och du kommer att vara redo att tillbringa dagen med att utforska tips 1-9!

Studera italienska i Rom med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig