GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

5 tips som kommer få dig att snöa in på Tokyo

5 tips som kommer få dig att snöa in på Tokyo

Körsbärsblommor, kapselhotell och övergångsstället i Shibuya i all ära men det finns så mycket mer med Tokyo än de klassiska sevärdheterna. I världens folkrikaste stad finns det verkligen något för alla, och särskilt om du klassar dig som otaku – geek. Om du gillar manga, anime, Pokémon och videospel kommer du vara i himmelen. Fortsätt läsa för 5 tips till det riktiga Tokyo.

Temarestaurang – Ät middag med en vampyr

Har du någonsin varit sugen på att äta en Eevee hamburgare, äta i en vampyrs lya eller spendera tid med Gundam? Då måste du gå till en av Tokyos alla temarestauranger. Tokyo har en restaurang för alla, med allt från olika karaktärer till läskiga eller bara bisarra teman. Maten är oftast lite dyrare än på en vanlig restaurang men då betalar du ju för både för maten och upplevelsen. Om du har en tight budget kan ett snacks eller dessert vara ett bra alternativ till en hel måltid.

Spelhallar – Spela och vinn

Spelhallar med hundratals blinkande lampor och arkadspel som larmar och låter finns bokstavligen överallt i Tokyo. Förutom alla olika arkadspel finns det även spel där du spelar trummor och välter bord. Japanerna är väldigt duktiga på spelen, det är en vanlig hobby, men de brukar stötta nybörjare. I spelhallarna finns det även klomaskiner eller – UFO catchers – som de kallas i Japan. I dem kan du vinna allt från gosedjur och samlarfigurer till glass och leksaker. Om det inte går så bra fråga gärna personalen om tips, de brukar vara hjälpsamma och kanske till och med hjälper dig att vinna.

Ghibli museet – Magi i ett museum

Om du gillar anime vet du nog vem Hayao Miyazaki och vad studio Ghibli är. Annars har du nog ändå hört talas om minst en av alla filmer som studion skapat, som Min granne Totoro, Prinsessan Mononoke eller Spirited Away. Studio Ghibli är känt för sin fantasifulla magi och det genomsyrar hela museet. Fönstrena och lamporna har vackra färgglada glas vilket ger hela museet en magisk känsla när solen lyser in. I taket och på väggarna hittar du karaktärerna från filmerna och en gigantisk Totoro hälsar dig välkommen, Ghibli museet är tänkt att vara lekfullt och barnvänligt. Kom ihåg att köpa din biljett i förväg då de inte går att köpa på plats.

Akihabara – Ett måste för otaku

Akihabara, eller Akihabara Electric Town, eller Epicenter för Otaku, kärt barn har många namn. Otaku betyder geek på japanska och det här är den ultimata platsen för allt som kan anses vara nördigt. Efter andra världskriget var det hit japanerna gick för att köpa elektronik men stadsdelen har genomgått stora förändringar. Nuförtiden är det även en plats dit de går för att köpa allt från datorspel till anime och manga. För den ultimata upplevelsen bör du gå hit på kvällen när neonljusen skiner som starkast.

Pokémon Center Tokyo – Gotta **catch ‘**em all

Om du älskar Pokémon är det här din drömaffär. En staty av Pikachu och Charizard står i entrén till den färgglada affären som är full av gosedjur och samlarfigurer i alla storlekar och former. Pokemonkort, pennor, nyckelringar, strumpor och filtar är bara en bråkdel av alla produkter, allt med Pokémon tema såklart. Här finns limited edition produkter och sånt som är säsongbaserat – men var snabb, de säljer slut snabbt. Även om du inte älskar Pokémon kan det vara värt ett besöka bara för att se allt.

Vill du studera japanska i Tokyo?Läs mer här
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig