GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Språkresa i Florida – det bästa jag någonsin gjort

Språkresa i Florida – det bästa jag någonsin gjort

Intervju med en av våra studenter som varit på språkresa i Florida, här nedan kan du ta del av hennes berättelse om tiden i USA.

Hur kommer det sig att du åkte iväg på språkresa?

Efter att jag fick en broschyr i min brevlåda har jag länge längtat och drömt om att åka på språkresa. Jag förstod direkt att det var något som skulle passa mig. Att träffa nya människor med olika nationaliteter och utveckla min engelska kändes väldigt lockande och spännande.

Varför valde du att åka till Florida?

Både USA och Florida har alltid varit en dröm för mig. Stränderna, palmerna och det amerikanska livet kändes som något jag skulle gilla. Men sol och värme var nog det som lockade mig allra mest.

Hur bodde du under din språkresa i Florida?

Jag bodde på ett jättefint EF resort nära stranden och jag delade rum med en annan svensk tjej. Alla EF studenter bodde i en och samma länge i resortkomplexet vilket gjorde att man inte märkte av de andra gästerna på resorten.

Hur kändes det att åka iväg själv?

Det kändes jätte roligt att det äntligen skulle bli av. Det här var en resa jag länge hade längtat och sett fram emot, men självklart var det lite pirrigt också.

Hur såg en typisk dag ut under din språkresa?

En typisk dag började med gemensam frukost klockan halv åtta. Klockan åtta började skolan med mycket grupparbeten och prat. Sedan var det lunch vid 12.30 och efter det var det gemensamma aktiviteter. Det kunde tex vara besök på Ron Jons som är en av världens mest kända surfing butiker eller besök på något shopping centrum. När vi kommit tillbaka till resorten fixade vi oss inför middagen och kvällens aktiviteter som tillexempel kunde vara poolparty eller roller skating.

Vilka nationaliteter var vanligast?

Det var mest av spanjorer och fransmän men ganska mycket skandinaver också.

Vad var bäst med din resa?

Det var att få träffa nya människor, uppleva Florida, komma hem med fantastiska minnen och massor av nya vänner världen över.

Har du blivit bättre på engelska efter din språkresa med EF?

Ja det blev jag och framför allt mer säker och flytande i mitt tal.

Skulle du rekommendera andra att åka på språkresa med EF?

Ja verkligen, det var det bästa jag någonsin gjort.

– Frida, Florida (15 år, Språkresa, 3 veckor, 2016).

Vill du också vidga dina vyer, få nya vänner och skapa minnen för livet? Reservera din plats på en språkresa redan idag!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig