Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

Vägen mot en internationell karriär

Vägen mot en internationell karriär

LÄR DIG NYA SPRÅK

Första steget för att få en internationell karriär är att lära sig ett nytt språk. Att kunna fler än ett språk är guld värt i den mer och mer globaliserade världen och om du vill ha en internationell karriär ska du absolut lära dig fler språk. Engelska är en väldigt viktig merit då det betyder att du kan kommunicera med större delen av världen – men varför inte försöka sig på något av världens mest talade språk?

ÅK PÅ EN SPRÅKKURS

Att använda böcker och internet är ett sätt att lära sig ett språk. Med böcker och internet lär du dig grammatik och uttal men du kommer aldrig riktigt kunna språket om du inte upplever det och övar. Åk därför på en språkkurs i det landet som språket används i. På det sättet får du inte bara lära dig hur språket talas där utan även uppleva kulturen i landet. En språkutbildning utomlands ger dig också bra meriter på ditt CV. Ta tillfället i akt och boka en språkkurs här och nu för att komma närmare din internationella karriär!

ARBETA SOM VOLONTÄR

Ett steg för att komma närmre din internationella karriär är att volontärarbeta samtidigt som du är utomlands. Samtidigt som du hjälper samhället ökar du även dina kunskaper om den lokala kulturen och skapar relationer med nya människor från andra delar av världen. Precis som en språkutbildning utomlands ger volontärarbetet dig bra meriter då arbetsgivare kan se att du visat ett stort engagemang.

SKAPA ETT KONTAKTNÄT

Vart du än befinner dig i världen, skapa kontakter! Du behöver inte bli bästa vän med personen du började prata på det lokala caféet, men försök att skapa en relation för att veta att om det nu skulle behövas så kan du kontakta den personen igen. Ditt kontaktnät har sina egna kontaktnät och deras kontaktnär har sina egna kontaktnät, vilket gör att du får ett ännu större kontaktnät! Du kan aldrig ha ett för stort kontaktnät. Alla dina kontakter kan du använda dig av i många olika sammanhang och de är mest användbara när du ska söka jobb.

HA EN PRAKTIKPLATS

Med hjälp av dina kontakter eller via annonser kan du hitta en praktikplats på ett företag utomlands. Praktikplatsen ger dig inte bara arbetslivserfarenheter som passar bra på ditt CV, den ger dig också kulturella och internationella erfarenheter som visar att du har förmåga att anpassa dig efter andra kulturer. Vem vet? Om du är väldigt duktig på praktikplatsen kan du får en riktig anställning på företaget. Chansen finns!

VAR INTE OSYNLIG

Om du vill ha en internationella karriär måste du våga visa upp dig. Du kan inte gå och vara helt osynlig om du vill utvecklas och komma högre upp i din karriärsstege. Se därför till att du är synlig för chefen eller några andra som är viktiga inom företaget för att öka dina chanser att blir belönad på något sätt. Du kanske får vara med under nya spännande projekt eftersom någon från den bestämmande styrelsen sett dina förmågor och din utveckling. Var modig och visa upp dig för att arbeta dig uppåt på karriärsstegen.

Starta din internationella karriär med oss!Läs mer

Dela denna artikel

Senaste artiklar av Karriär