GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Lär känna vänner utomlands

Lär känna vänner utomlands

Efter att du valt en stad, organiserat visum och flyg, bockat av din packningslista och sagt hejdå till din familj kommer det äntligen slå dig: du kommer flytta till ett annat land och allt kommer att förändras. Inklusive dina vänner. Ja precis, din vänskapskrets kommer att växa och bli mer internationell. Precis som att universitetet tillför nya vänner kommer även din tid utomlands tillföra många nya vänskaper – så få ut det mesta och lär känna nya vänner utomlands genom att följa dessa tips.

  1. Presentera dig själv

För det första: för att träffa människor måste du säga “hej”! Ett glatt leende – är ett enkelt sätt att skapa förtroende när man möter människor. Bär ditt stora leende och säg “Hej, jag heter ___, hur mår du?” (Eller en variation på hälsningen – du kommer snabbt lära dig på språket du studerar). Naturligtvis kan det vara gester eller andra hälsningar som används när du introducerar dig beroende på var du är. Du kommer snart att lära dig dessa gester om det så är en kyss på kinden (i Latinamerika), kyss på båda kinderna (som du får i Spanien, Frankrike och Italien), en vink eller en liten kram (som i de flesta engelsktalande länderna) eller att buga dig lite (som i Japan).

  1. Gå med i föreningar och aktiviteter

Har du en lista över aktiviteter du alltid har velat göra men aldrig haft tid för? Goda nyheter: nu är det dags! Kasta bort förkonstruerade idéer om vad du gillar och inte tycker om, och lär dig att säga “ja” till de chanser som kommer din väg. Fotografilektioner, ridning, salsa, vandring, barista eller matlagningskurser – alla dessa och fler är fantastiska sätt att träffa andra studenter med liknande intressen som du.

  1. Testa nya sporter

Lagsporter är känt för att bygga vänskaper. Känslan av att tillhöra en klubb och veta att dina lagkamrater är beroende av dig för träning och tävling är motiverande, och erfarenheten av att arbeta ihop mot ett gemensamt mål (ordspråk) förser starka och snabba kontakter. Populära sporter varierar beroende på var du studerar. Se upp för rugby och cricket i Australien, Nya Zeeland och Storbritannien; fotboll i Europa och amerikansk fotboll, baseball och basket i USA (Extra tips: om du testar en sport men inte tycker om det, välj ett lag och heja på dem med andra studenter.)

  1. Prova på nya hobbies

Att prova på nya hobbies är inte bara ett fantastiskt sätt att träffa nya människor – det är också ett bra sätt för att koppla av ditt sinne när terminen blir för stressig. Slappna av med yoga, surfing, kodning, brödtillverkning, bergsklättring, trädgårdsarbete, kalligrafi, tennis, fotografi, taekwondo eller något annat du kan tänka dig! Kolla in aktiviteterna som din skola erbjuder eller fråga andra studenter vad de gör efter skolan.

  1. Bo med andra studenter

Att dela ett hus eller en lägenhet med andra studenter är ett av de bästa sätten att lära känna nya vänner plus att du kommer träffa deras vänner också. Allt detta ger dig oändliga tillfällen för att besöka varandras hem och öka din sociala vänskapskrets ytterligare. Tänk på housewarmings, födelsedagar, helgdagar, knytmiddagar, tentaplugg och fikahäng med dina nya rumskamrater.

  1. Kom ihåg att hålla kontakten

Att studera utomlands är en intensiv period, du växer som person och det är en tid till förändring som introducerar dig till människor som kommer att stanna hos dig under resten av livet. Så glöm inte att hålla kontakten med dessa vänner efter att du har återvänt hem. Det har aldrig varit enklare att göra det som nu. Inga fler veckor och månader i väntan på ett brev – nu finns det mail, Skype, WhatsApp-grupper och ett dussintals andra plattformar att använda för att hålla kontakten med dina nya vänner. Tro oss: 10, 15, till och med 20 år i framtiden kommer du bli så glad att du åkte!

Studera utomlands med ossLäs mer här
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Utforska världen på en språkresa med EF

Läs mer