GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

VARFÖR DU INTE ÅNGRAR ATT RESA – 8 ANLEDNINGAR

VARFÖR DU INTE ÅNGRAR ATT RESA – 8 ANLEDNINGAR

Oavsett hur mycket människor längtar efter att åka utomlands och upptäcka världen tenderar de att gång på gång hitta på ursäkter  för att inte resa. Oro över pengar, ensamhet, bristande språkkunskaper eller svårigheter att välja destination kan göra att resplanerna läggs på is.

Trots att tanken på att resa iväg kan vara skrämmande kommer resandet att berika ditt liv på så många sätt, fler än du tror! För att inspirera dig till att boka den där biljetten listar vi här de bästa anledningarna till varför du aldrig kommer att ånga att du tog steget ut i världen:

1 Du vidgar dina vyer kulturellt och emotionellt

En av de bästa sakerna med att resa är att du får uppleva en värld som skiljer sig från din egen: annorlunda mat, ett annat språk, andra sociala koder och seder. Till en början kan dessa skillnader upplevas som märkliga, men låt de sjunka in så kommer du att bli förvånad över hur mycket rikare ditt liv blir efter att du fått ta del av den nya världen!

2. Du lär dig sanningen bakom uttrycket ”vi sitter i samma båt”

När vi är hemma och vistas i våra egna bubblor kan just våra problem och dilemman verka svåra. Lyckligtvis ger resandet oss nya perspektiv på livet och hjälper oss att inse att människor runt om i världen brottas med samma dagliga utmaningar som vi, och upplever samma sorg och glädje. Att se detta är  otroligt uppfriskande!

3. Resor är ett bra tillägg på CV:t

Använd din utlandserfarenhet som en krydda till ditt CV. Att vara berest, oavsett om det rör sig om en längre resa eller att du har bott, jobbat eller studerat utomlands är det en merit och är ett kvitto på dina språkkunskaper och självständighet. Detta tittar många arbetsgivare på och värderar högt.

4. Du övar och förbättrar dina språkkunskaper

Sitter gymnasiefranskan långt inne eller har du en hemlig önskan om att lära dig japanska? Ta chansen och res utomlands för att ta språkkunskaperna till en ny nivå! Varje framsteg är ett steg i rätt riktining och om du bor utomlands tillräckligt länge  kommer språket snart att flyta naturligt!

5. Du lär dig att kommunicera med olika kulturer

Oavsett om du försöker att köpa grönsaker på en lokal marknad eller förhandla om pris för en taxi kan kommunikation över kulturella gränser vara klurig – men också väldigt givande! Med lite övning lär du dig snart att kommunicera komplexa idéer enklare och plocka upp andras signaler när de försöker hjälpa dig att förstå.

6. Du lämnar din bekvämlighetszon

Om du aldrig utmanar dig själv att bryta ett mönster eller göra någonting nytt kommer du att förbli den du alltid har varit. Men vad är kul med det? Visst, du känner dig trygg och säker men tids nog kommer denna trygghet att göra dig galen. Vad är då tricket? Att utsätta dig för utmaningar. Det finns inga regler – utmaningarna kan vara allt från att prata med en främlig, resa ensam eller besöka ett land som du inte vet någonting om. När du har gjort det kommer nästa utmaning att verka mycket lättare!

7. Du inser att även ”bad moments” lär dig något

Att gå utanför din bekvämlighetszon är inte alltid problemfritt. Ibland kanske du känner dig ensam och förvirrad, har slut på pengar eller har tappat bort ditt pass. Visst, dessa erfarenheter står inte högst upp på din topplista men kom ihåg att även dessa erfarenheter lär dig något värdefullt – t ex att du ska lita på din magkänsla, prata med andra resenärer på ditt hostel eller säga ja till nya situationer.

8. Du skapar minnen för livet

Om det är något som har lockat människor att resa sedan urminnes tider så är det att resor skapar minnen. Oavsett om dessa minnen är vackra vyer , naturupplevelser eller nya vänskapsband  kommer dina minnen från resorna att finnas kvar länge efter att bläcket från stämpeln i passet har torkat.

ÅK PÅ DIN LIVS RESA MED EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig