GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Varför en sommar utomlands är en sådan otroligt bra idé

Varför en sommar utomlands är en sådan otroligt bra idé

Drömmer du också om en sommar utomlands? Långa och soliga dagar i ett annat land där du får chansen att upptäcka något nytt!

Vi kommer att packa våra pass inför sommarlovet i år, och här är anledningar till varför du också borde göra det!

Få nya internationella vänner för livet

Vad är bättre än att ha massor av vänner i ditt hemland? Att ha fler vänner utomlands! En sommar är allt som krävs för att skapa vänskaper, som kan vara i en livstid. Du har den perfekta ursäkten att åka tillbaka för besök under kommande år, och när du väl gör det behöver du inte boka något hotell – vänner har alltid de mysigaste ställena att bo på, känner till  de bästa brunchställena och är de bästa lokala guiderna. En dag när de kommer för att besöka dig, är det din tur att visa upp din hemstad.

Att snabbt förbättra dina språkkunskaper

Den snabbaste vägen till att lära sig ett språk är att leva det, det är inte krångligare än så. För varje dag när du hänger på stränderna i Kalifornien eller när du chillar med vänner i London, arbetar du på dina språkkunskaper och övar på ditt vokabulär. Du kommer att bli den bästa i klassen när du kommer tillbaka till skolan, och det kommer inte ens kännas som att du har pluggat något.

Gör dina föräldrar glad

”Mamma, pappa, jag skulle älska att spendera sommaren utomlands!” När de hör detta, kommer de att bli superglada över att deras självsäkra barn vill göra något intressant och spännande under sitt sommarlov. Att kombinera det med lite språkstudier (se tidigare punkten) är ett garanterat sätt att göra de stolta (och ha en fantastisk sommar på kuppen). Helt ärligt (och jag talar ifrån erfarenhet).

Få en garanterad solbränna

Dyk i den blå lagunen i Malta, lev stranddrömmen i Malaga, och njut av det turkosa vattnet i Florida – du kommer definitvt att komma tillbaka till skolan med en gyllene glow. Du kommer spendera all din tid utomhus och i det härliga solljuset – så din naturliga bränna kommer göra klasskompisarna avundsjuka. Kan man börja det nya skolåret på ett bättre sätt? (Viktig side note: en solbränna är super, men att ha solskyddsfaktor är ännu bättre. Din framtida hy kommer att tacka dig.)

Tänk på ditt Instagram feed

Hela upplevelsen av att spendera sommaren utomlands och att hänga med nya kompisar i en ny stad är awesome. Men om ingen ser det, hände det ens? Det här är den perfekta chansen för dig att använda din telefon – börja snappa dina resor, tagga dina kompisar och låt oss veta om det (med #EFMoment eller #EFSverige). Fylld med bilder från dina bästa vyer, dina favorit caféer och alla gånger du skapade härliga minnen, ditt Instagram-feed kommer aldrig ha sett bättre ut.

Upplev något nytt

De där långa sommarloven var inte designade för sträckkollande på Netflix, och solen är inte menad att bara bli avnjuten från din egna bakgård. Med lyxen av att kunna vara ledig i flera veckor varje sommar (tro oss, du kommer att sakna det när du börjar jobba!), är du en tok som inte gör det mesta av det och passa på att spendera tid utomlands.

Ta möjligheten att resa och upptäcka nya kulturer och miljöer. Ta en smoothie i ett soligt Kalifornien (Long Beach är en favorit), eller ta en traditionell afternoon tea i Oxford; det är så många olika kulturer där ute som bara väntar på dig. Varning: det är lärorikt, men det kanske lämnar dig med en livslång vilja av reslust.

Spendera sommaren utomlands med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Utforska världen på en språkresa med EF

Läs mer