GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Virtuell rundtur i Europa: Upplev 6 av våra destinationer

Virtuell rundtur i Europa: Upplev 6 av våra destinationer

Att sitta hemma kan vara frustrerande, i synnerhet med vetskapen om hur många fantastiska sevärdheter i Europa som väntar på att bli upptäckta. Men, bara för att du sitter hemma betyder det inte att du inte kan besöka Europas vackraste landskap och kulturella höjdpunkter. Många länder och städer erbjuder nämligen kreativa sätt att utforska några av sina bästa upplevelser via internet. Perfekt för dig som vill fördriva tiden fram tills du kan besöka dem i verkliga livet. Att längta till något är ju halva grejen! Ta en virtuell rundtur i Europa: Upplev 6 av EFs destinationer online och alla evenemang som erbjuds.

1. London

Storbritanniens mångfaldiga huvudstad är ett måste för alla och kan upplevas online. Kända sevärdheter, såsom Buckingham Palace och the House of Parliament, har öppnat sina dörrar för allmänheten. Du kan också titta närmre på kända landmärken genom att klicka dit du vill gå från toppen av London Eye. På dessa turer får du uppleva majestätiska sevärdheter i London, helt gratis från soffan. Du har till och med en stor fördel: Tack vare dessa 360° vyer får du se Big Ben innan den täcktes av byggnadsställningar för renoveringen den går igenom just nu. Sist, men inte minst, kan du titta på en av National Theatre’s live-streamade shower.

2. Paris

Drömmer du om att stå på toppen av det ikoniska Eiffeltornet och beskåda Frankrikes huvudstad? Tack vare Google Maps gatuvy kan du uppleva den storslagna utsikten från ditt vardagsrum, vilket skapar en upplevelse som även den med höjdrädsla kan avnjuta. Eller drömmer du kanske om att få en glimt av fransmännens glamorösa vardag? Anamma den franska kulturen när du tittar på shower såsom La Comédie-Française – vilket också är ett väldigt bra sätt att lära sig franska på. Du har även  möjlighet att spatsera i Musée d’Orsay för att beskåda vacker konst från 1800- och 1900-talet.

3. Berlin

Berlin är ett av Tysklands kulturella nav. Här finner du ett brett utbud av föreställningar, evenemang och ett fartfyllt nattliv. Tack och lov behöver du inte gå miste om de otaliga möjligheterna för underhållning. Den populära teatern Schaubühne har skapat ett onlineprogram med dagliga föreställningar, ett perfekt tidfördriv för dig hemma! Från klockan 18 varje kväll kan du titta på olika föreställningar och ta med dig en bit av Berlins kultur till ditt hem. Vissa av föreställningarna har inte undertexter, men se det som ett perfekt sätt att lära sig ett nytt språk på! Jag kan varmt rekommendera detta istället för att se om serier på Netflix.

Känner du att du går miste om en rolig kväll på stan med dina vänner när du är hemma? Du är inte ensam! Lyckligtvis har Berlins klubbscen beslutat sig för att göra något åt detta genom att ta din favorit-DJ till ditt vardagsrum. Släpp loss med hela familjen, men tänk på att hålla volymen nere så att det inte uppstår bråk med en granne!

4. Rom

Visst skulle det varit härligt och leva “La Bella vita” I Italiens vackra huvudstad? Tyvärr måste vi vänta med det just nu då det inte är möjligt att resa som vanligt. Men du kan fortfarande få ett smakprov på vad staden och de pittoreska gränderna har att erbjuda. Youtube-kanalen Prowalk Tours har lagt upp en HD virtuell rundtur. I över fem (ja, fem!) timmar kan du nästan som på riktigt promenera i Rom och uppleva stadens ljus och vyer från din soffa. När du får följa rundturen genom pittoreska kullerstensgator lär du  dig mer om forntida ruiner och får se berömda Colosseum på nära håll. Om du vill fördjupa dig i kulturen i staden kan du också besöka Musei Vaticani online och få en 360° vy över Sixtinska kapellet och prestigefyllda, historiska rum.

5. Dublin

När du tillbringar tid i Dublin kan du förvänta mycket craic (eller ”kul”, om du inte är bekant med irländsk slang). Medan du väntar på din nästa resa till staden som graciöst kombinerar historiska stadsdelar, exempelvis Temple Bar, med nya byggnader i hamnområdet, kan du istället få din första intryck av vad du kan förvänta dig online. Genom OnVirtual Visit Tours kommer du göra saker som du kanske har på din bucketlist. Varför inte ta en promenad längs floden Liffey via Ha’penny Bron? Spana in det ikoniska Guiness Storehouse? Eller kanske beundra den berömda St. Patrick’s kyrkan?

Om du är ett fan av pubar och quiz, måste du uppleva en traditionell quizkväll på en riktig irländsk pub. Det är möjligt att delta virtuellt, så ta med dina vänner på din virtuella resa. Jag lovar – det kommer vara en rolig kväll, även om ni inte är fysiskt på plats. Om du vill göra en ordentlig irländsk resa bör en utflykt till den vackra kusten på Green Island definitivt ingå i din resplan. The Cliffs of Moher på västra Irland är också ett ”måste” för alla resenärer då platsen erbjuder en av de mest hisnande vyerna i Europa. Tre timmars bilresa från Dublin – och online bara ett klick från din soffa.

6. Barcelona

För att få din dagliga dos av sommarvibbar kan du också spana in några av Barcelonas smultronställen. På denna hemsida hittar du flera kostnadsfria 360 ° upplevelser och turistattraktioner. Ställ dig nere på stranden och njut av utsikten över det glittrande havet, beskåda stadsbilden från Parc Guël eller kolla upp mot skyn för att se La Sagrada Famíla, en av Barcelonas mest berömda sevärdheter.

Hoppas att du hade en rolig och lärorik virtuell rundtur i Europa!

Utforska alla EFs destinationerAlla destinationer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig