GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 anledningar att älska Singapore

10 anledningar att älska Singapore

När man tänker på Singapore så är det lätt att se en välstädad och polerad storstad framför sig. Även om detta stämmer väl överrens med verkligeheten, så finns det mer i ”Lion City” än dess fläckfria yta. Från eleganta och trendiga restauranger utspridda över hela staden till den moderna och trendiga modescenen. Singapore är verkligen en modern stad att räkna med ochatt staden är känd för att vara konservativ kommer lite som en överraskning när du strosar runt.

Här är 10 anledningar till varför man bara måste älska Singapore – förbered dig på en våg av resfeber.

1. Mat

Eftersom den singaporianska köket är starkt inspirerat av Kina, Malaysia, Indien och Indonesien så är det inte konstigt att Singapore är välkänt för både sin kulinariska mångfald och kvalitet. Staden är också hem till den billigaste Michelin-stjärnmärkta restaurangen i världen: Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle. Även om namnet är väldigt långt och komplicerat så är maten desto lättare, utsökt street food i världsklass!. Singapore är också hem till många matmarknader (som kallas för Hawker Centers),några av dem finner du under marken, så efter lite grävande (inte bokstavligen) kan du hitta stadens bästa kulinariska matupplevelser!

2. Språk

Som en av Storbritanniens före detta kolonier så är det inte förvånande att ett av stadens mest talade språk är engelska. Singapore lockar människor från hela världen, vilket ger en härlig mångkulturell befolkning. Här har du verkligen chansen att öva på ditt engelska uttal med personer från hela världen som samlas i denna mångkulturella metropol.

3. Marina Bay Sands

För att uppleva en av stadens mest imponerande utsikter så ska du ta dig till Marina Bay Sands hotell. Om du bor på det lyxiga hotellet så finns det en hisnande Infinity-pool på taket. Men oroa dig inte – om du inte är gäst så kan du köpa en biljett till observationsdäcket ”Sky Park” som är beläget längst upp på hotellet. Observationsdäcket ger en spektakulär 360 graders utsikt över staden och är väl värt ett besök.

4. Gardens by the bay

Singapore kallas för “The Garden City” av en anledning, nästan hälften av ön är täckt av grönska och inbjudande parker och trädgårdar. Från naturreservat till Singapores botaniska trädgårdar – det finns ingen avsaknad av färgsprakande natur i den här staden. Det finns mycket att se och göra i Singapore, och Gardens by the bay är väl värt ett besök! Trädgården har över en miljon växter och bjuder besökarna på en svårglömd naturupplevelse. Från det sövande vattenfallet i Cloud Forest till de soldrivna superträden – Gardens by the bay bara får du inte missa.

5. Kultur

Singapores kultur är en sammanflätad mix av olika etniska influenser. Människor från olika länder, som utövar olika religioner och som alla lever i harmoni tillsammans. Något som genomsyrar staden är renligheten och respekten. Landetär känt för sina stränga regler och de tuffa påföljderna till sånt som tuggummispottning och nedskräpning. Även om det är lätt att tycka attreglerna är hårda så är det också anledningen till varför Singapore är ett av världens mest rena länder.

6. Fläckfritt

Som sagt, Singapores fräscha stadsmiljö går inte att missa. Om din tidigare erfarenhet med storstäder är att gå genom hav av smuts och skräp så kommer Singapores gator vara en glad överraskning. Gatorna och den offentliga transporten är fläckfri. Du kommer med andra ordinte känna att du behöver bada i handsprit efter en bussfärd.

7. Stränder

Det finns sju stränder i Singapore. Från Palawanstranden med sin mystiska, avstängda bro, till den fotogeniska stranden på Lazarus-ön belägen utanför kusten. Njut av solen, beundra vyerna eller spela volleyboll på stranden – Vad du än väljer att göra kommer du älska det!

8. Mode

Singapore kanske inte är den första staden man tänker på när man talar om mode, men den har ändå mycket att erbjuda. Många unga designers har flyttat in i gamla shophouses (hus där första våningen är butik och ägaren bor ovanpå) som finns längst Haji Lane. Det är ganska stor kontrast till större köpcenter. Singapores ”hipster-område” erbjuder mycket vintage, roliga prints och nytänkade design. Gatan råkar även vara väldigt ”instagramvänlig”, så se till att ha kameran redo.

9. ArtScienceMuseum

Singapore ArtScience museum öppnar en dörr till en fascinerande blandning mellan konst och teknologi. utställningen The Future World tar besökaren med på en resa genom naturen, staden, parken och rymden. Utställningen ljus och interaktiva konstverk hypnotiserar besökaren som får sig en oförglömlig upplevlse.

10. Sommar året runt

Om du vill ha soliga sommartemperaturer året om så ska du veta att medeltemperaturen i Lion City är 32 grader (Celsius). Glöm ulliga polotröjor och täckjackor och tacka ja till en permanent bränna.

Studera i Singapore!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Utforska världen på en språkresa med EF

Läs mer