GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 dolda pärlor i Singapore

10 dolda pärlor i Singapore

När du har besökt Gardens by the Bay, shoppat slut hela reskassan på Orchard Road och avnjutit en Afternoon Tea på det ikoniska hotellet Raffles, är det dags att uppleva det riktiga Singapore. Här är en reseguide med 10 dolda pärlor i Singapore som du bara inte kan missa!

1. Smoke & Mirrors

Om du googlar efter coola rooftops med häftia vyer över Singapore, dyker förmodligen baren på The Marina Bay Sands upp bland sökresultaten. Det finns dock andra rooftops som är lika fantastiska (och mindre turistiga) i staden. Smoke and Mirrors är ett exepel på detta – och den finner du på Singapore National Gallery. Här erbjuds du en kreativ meny av riktiga coctails samtidigt som du njuter den magnifika panoramavyn över stadens blinkande horisont.

2. Citizen Farm

Detta ställe hittar du i hjärtat av Singapore och är en fristad för gemenskapens jordbruk. Gården öppnade dörrarna för första gången år 2016 i ett gammalt fängelse. Citizen Farm har ett syfte – att samla lokalbefolkningen för att lära dem mer om jordbruk och hur man producerar hållbart och högkvalitativt livsmedel genom modern teknik. Ta en rundtur, delta i en workshop eller registrera dig och få en ”Citizen Box” med färskodlade grönsaker för att stödja gården och dess lokala odlare samt njuta av en hälsosam måltid!

3. Gillman Barracks

Detta var tidigare en brittisk armébas och den genomsyrades av millitärhistoria. Gillman Barracks har gjort om stället till en numera lugn bas för några av världens finaste samtidsverk. Här skyddar den vackra, koloniala arkitekturen ett kluster av gallerior, restauranger och barer. Varannan fredag annordnar Gillman Barracks ”Art After Dark”-kvällar med föreställningar, framträdanden och street food.

4. Singapore Really Really Free Market

Till denna marknad behöver du inte ta med din plånbok. Det låter kanske för bra för att vara sant? Men precis som namnet antyder, är saker helt gratis. Marknaden är utformad som ett kulturellt och socialt företag som uppmuntrar till byteshandel och välvilja för att skapa en glad och omtänksam gemenskap. Istället för att köpa prylar med pengar, kan du byta saker eller erbjuda en tjänst eller kunskap som betalning. Du finner allt från hembakade kakor till kläder och lokal konst. Allt byts eller delas!

5. Island Penang Cafe

Denna lilla restaurang är mycket populär bland lokalbefolkningen. Bege dig hit för att tillbringa en avkopplande kväll där du provsmakar traditionell malaysisk mat från Penang. Island Penang Cafe hittar du dock inte mitt i stadskärnan – utan du får bege dit mot West Coast Park. Det är dock värt resan! Till restaurangen hittar inte nämligen inte turisterna, vilket innebär att det är hyfsat enkelt att få ett bord och priserna är låga, men maten är utsökt!

6. Sungei Buloh

Singapore Zoo är känt sina safariupplevelser under nattetid, men om du söker efter en mer autentisk singaporiansk upplevelse bör du besöka Sungei Buloh på nordvästra sidan av ön. Här skyddar ett 87 hektar stort reservat en betydande del av landets växter och djur. De vackra naturstigarna i området leder dig genom biologisk mångfald, skogar och våtmarker där tusentals flyttfågar bosatt sig – men också endemiska blommor, lerhummer och mynningskrokodiler.

7. Timbre+ Food Park

Bland alla dolda pärlor i Singapore, är denna inte den lättaste att hålla hemlig då området är så stort, men det är ändå ett nytt och spännande tillskott till Singapores lista över kulinariska hemligheter. Detta är en imponerande matpark som skapats av återanvända fraktbehållare. Här kan du avnjuta utsökta rätter från Malaysia, men också exempelvis från Frankrike, USA och Spanien – och allt tillsammans med livemusik under kvällstid.

8. Kampong Lorong Buangkok

Om du vill fly den pulserande storstadspulsen är ett besök i en Kampong (det malayanska ordet för by) ett ypperligt sätt att uppleva den traditionella, singaporianska kulturen. Då Singapore växer snabbt finns ganska få Kampongs kvar – men Lorong Buangkok är en plats där du verkligen kan resa tillbaka i tiden, utforska de enkla trähusen och få en glimt av det lugnare vardagslivet.

9. Smith Marine Floating Restaurant

Denna flytande kelong är belägen mellan Pulau Ubin och Changi Points färjeterminal och är en perfekt plats att avnjuta en måltid i en unik miljö. Här serveras endast skaldjur – allt från krabba och bläckfisk till hummer och räkor. Du kan till och med sätta dina egna fiskefärdigheter på prov genom att fånga din egen fisk.

10. Wessex Estate

På 1940-talet blomstrade området Wessex i den västra delen av Singapore som figurerade som ett nav för vackra bostäder i kolonialstil för brittisk millitärpersonal. Idag har området förvandlats till ett trendigt och pittoreskt bostadsområden. Ta en sväng hit för att strosa bland konstgallerior och caféer i vintagestil med reliker från 40-talet.

Hoppas du uppskattade denna reseguide med 10 dolda pärlor i Singapore. Trevlig resa!

Studera i Singapore med EFLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig