GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 Netflix-serier som förbättrar dina språkkunskaper

10 Netflix-serier som förbättrar dina språkkunskaper

Höj volymen och stäng av dubbningen, att titta på TV kan lära dig en hel del. Tonårsserier är extra utmärkande när det kommer till språkinlärning via TV-serier. För att boosta dina språkkunskaper finns tydligen inget bättre än ett utländskt high-school-drama där slang och känslor förekommer så flitigt att du inte ens behöver undertexter – EF listar 10 Netflix-serier som förbättrar dina språkkunskaper:

1. AIRawabi School for Girls (Arabiska)

Serien utspelar sig på en jordansk flickskola där rollerna kastas om när de mobbade blir mobbarna. Låt inte de sockervaddsrosa uniformerna lura dig, du kommer nämligen ha svårt att veta vilken sida du ska tycka synd om. Det här är ett rivalitetsdrama utöver det vanliga.

2. Derry Girls (Engelska)

”The Troubles”, den våldsamma konflikten i Nordirland, är tillsammans med fem tonåringar denna series mittpunkt. Trots oroligheterna kretsar tonåringarnas liv kring kärlek och frihet – vilket tonåringar har trånat efter i urminnes tider. Uppslukas av dessa irländska tonåringars liv till tonerna av nostalgisk 90-talsmusik.

3. Elite (Spanska)

Det kan vara svårt att hitta sin plats i en helt ny miljö. Så känner i alla fall tre stipendiater som börjar på en exklusiv spansk högstadieskola. Nykomlingarna blir skolans snackis snabbt när de blir anklagade för att ha mördat en förmögen elev i det första avsnittet. Spänningen är olidlig i denna serie som följer två berättarperspektiv…

4. Love Alarm (Koreanska)

Denna koreanska serie som följer en gymnasietjej vars värld styrs av en kärleksapp har verkligen gjort ett namn för sig själv. Kärleksappen gör det möjligt för människor omkring dig att ta reda på om du är intresserad eller inte, vissa saker är kanske bättre utan att blanda in teknik…

5. Mortel (Franska)

Att ingå en pakt innebär i de flesta fall risky business. Så är fallet i denna franska serie som speglar Sofiane och hans två kompisar som ger sig in i letandet efter en försvunnen bror. Att vara med i pakten innebär att kompisarna får superkrafter som snabbt blir en belastning…

6. Quicksand (Svenska)

Ett tema börjar växa fram för denna svenska serie handlar nämligen också om ett mordmysterium på en tjusig elitskola. Den spännande historien kretsar kring en skolskjutning och lämnar ingen oberörd.

7. Sex Education

Gör dig redo för gapskratt när du kollar på denna brittiska serie som släppt flera säsonger. Huvudkaraktären, tonårskillen som hittat en genväg till att tjäna fickpengar, ger råd till sina kompisar genom att utnyttja sin mammas yrke som sexterapeut.

8. Good Morning Call (Japanska)

Denna japanska dramaserie är från början en mangaserie med samma namn. Serien handlar om två tonåringar som efter en rad slumpmässiga händelser måste bo ihop. Den lättsamma och hoppfulla berättelsen dyker rakt ner i tonåringars inre.

9. The Stranded (Thailändska)

På en öde ö i Thailand ligger en skola där en skolklass möter det värsta tänkbara – en tsunami. Följ den spännande utvecklingen av mardrömsscenariot på Netflix

10. We Are The Wave (Tyska)

Sist men inte minst: en ny student, Tristan, charmar en grupp studenter som haft svårt att hitta sin plats i skolan. Med Tristan i spetsen bildar de en rörelse som snabbt går utför – du kommer inte bli besviken på hur resten av historien fortsätter.

Testa dina språkkunskaper idagGör EFs språktest
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig