GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

15 tecken på att du har studerat utomlands med EF

15 tecken på att du har studerat utomlands med EF

Att studera utomlands är en upplevelse som ingen annan. Det kommer att öppna dörrar som du aldrig kunnat föreställa dig och leda dig till vägar som du aldrig trodde att du skulle ta. Och samtidigt som detta beslut förbereder dig för så många av livets oväntade händelser så kommer de naturligt in i ditt vardagliga ansvar.

Idag är du närmre en framtid som du kanske aldrig tidigare haft utan att studera ett nytt språk eller se mer av världen. Oavsett om du nu är fullt flytande i ditt andra språk eller inte, genom att studera utomlands har du blivit både mer självsäker och förbered för livets äventyr.

1. Du har aldrig varit mer självsäker

Du har tagit reda på hur man tar sig runt i ett land på ett språk som du fortfarande håller på att lära dig. Från att handla mat till att ta sig runt kommunalt har du lärt dig hur du ska hantera dina vardagsproblem där ingenting hindrar dig. En världsvan resenär som du kan hantera allt som kommer ivägen som om det inte är någon stor grej.

2. Du har sett alla kända landmärken

“Been there, done that”. Att ha levt som en lokalbo i din drömstad har avslöjat så mycket mer än alla kända landmärken och shoppingområden. Om du någonsin har en kompis som ska resa dit vet du allt om när och hur man ska se dom.

3. Du använder fortfarande MyEF appen

Hemsidan har blivit en viktig del i ditt liv. Från att kolla schemat till att få kontakt med andra studenter (alla EF-studenter möts där). Att dagligen kolla det har blivit en sån vana att du fortfarande då och då öppnar appen.

4. Dina sociala medier har aldrig sett bättre ut

En av de första sakerna du gjorde när du kom till din destination var att ta en snabb bild för att dela med dina vänner och följare. Oavsett om det var kusten i Miami Beach eller en klassisk bild av Big Ben i London så har du fått med alla vinklar av din destination och det har inte stoppat dig sedan dess. Dina #tbt bilder är legendariska men dina erfarenheter lärde dig hur man faktiskt skapar bästa innehållet i sitt liv.

5. På tal om sociala medier, the nostalgia is real!

När du skrollar genom EF Instagram kan du inte hjälpa att känna sån nostalgi. Innan denna resa visste du inte att man kunde få hemlängtan till ett ställe där man inte ens är uppvuxen

6. Din vänskapskrets är över hela världen

Trodde du någonsin att dina bästa vänner skulle bo i andra delar av världen? Ni har inte bara olika postnummer utan de bor över hela världen och du har redan planerat när du ska besöka dom!

7. Din nästa resa är gratis!

En av de bästa sakerna att studera utomlands med EF är att du har möjlighet att komma tillbaka. Du har alla fördelarna för att bli en EF Ambassadör – gratis resor och nya erfarenheter och möjligheten att fortsätta hålla kontakten med vännerna du lärde känna utomlands.

8. Du drömmer på ett annat språk

Det sägs att drömma på ett annat språk är det ultmata beviset på att du kan språket flytande. Du kan alltså inte bara prata och förstå nästan allt på språket du pluggat utan nu drömmer du även på det! Och det var så länge sen du började göra det så det kanske inte är så unikt eller märkbart för dig längre.

9. Du är ett proffs på navigering

Du är helt lugn med att ta dig runt. Oavsett om det gäller att hitta i tunnelbanesystemet i New York eller köra bil i Toronto eller åka buss på Malta så är du ett proffs på att hitta.

10. Din karriär är på en ny bana

Arbetslivet är en viktig bit att tänka på när du studerar. För nästan alla studenter är det slutliga målet att hitta en karriär de älskar och känner sig väl förberedda inför. Att studera utomlands ger dig chansen att nå dessa förändringar.

11. Din värdfamilj känns som hemma

Du hade en underbar värdfamilj som visade dig allt du behövde veta om staden. Efter ett tag kändes det precis som hemma eftersom du var iväg och träffade kompisar på studentboendet lika ofta som du var hemma med värdfamiljen. Du saknar den hemlagade maten och har till och med testat att laga några av de recepten som du lärde dig.

12. Du lärde dig att göra smarta val

Du ville med på utflykten till Grand Canyon och Las Vegas och shoppa, åka på roadtrip och äta på alla coola restauranger i området. Vid något tillfälle behövde du göra dina val och prioritera vad du kan och inte kan göra. Du kom fram till hur du kunde få mest värde av pengarna, hur du kunde hantera din budget och hur du kunde förlänga din resa.

13. Du lärde dig ett oväntat språk

Nej, jag menar inte språket du var iväg för att studera. Det visade sig att väldigt få av dina klasskamrater pratade samma språk som du. Ni jobbade hårt på att kommunicera på ditt andra språk men när det inte gick så litade du på att göra lite grimarser, gester och sofistikerade grymtningar. Du funderar på att skriva en bok om det, det kunde vara ett bra verktyg att ge vidare till andra studenter.

14. Du saknar EF-personalen

Du har fått så många vänner hittills. Men i slutet märker du att du verkligen kommer att sakna personalen. Dina lärare, receptionisten och aktivitetsteamet – de var med dig från allra första dagen. Och du kommer aldrig att glömma dom!

15. Du känner dig som en världsvan medborgare

När du först anmälde dig för en språkkurs utomlands var du lite nervös över att vara så långt hemifrån. Men nu när du har gjort det kan du inte bara se dig själv bo någonstans utomlands utan du funderar verkligen på hur du ska få det att hända någon dag!

Börja planera ditt nästa äventyr!Upptäck våra destinationer!
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig