GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

5 saker du inte visste om Bournemouth

5 saker du inte visste om Bournemouth

Du vet säkert redan att Bournemouth har en del spektakulära stränder, härliga trädgårdar och ett milt klimat. Men visste du att det även har en av de bästa pirerna i Storbritannien? Och att många, kända människor föddes här? Vi har listat 5 saker du inte visste om Bournemouth. Förhoppningsvis får faktan dig att vilja packa väskan och åka till Bournemouth redan imorgonbitti.

1. Vädret är faktiskt underbart

Okej, England må vara känt för att vara regnigt. Men då är Bournemouth ett undantag. Här säger alla att klimatet präglas av solsken och att det är ett perfekt semesterresmål. Här är några siffror som styrker detta: I Bournemouth njuter du av i snitt 7,7 soltimmar per dag när du promenerar längs den 11 km långa strandpromenaden.

2. I scream, you scream, we all scream for ice cream!

Detta skulle kunna vara den officiella hejaramsan för Bournemouth. Här kan du smaska glass i stora lass i solskenet. 2 000 glassar säljs dagligen i staden – vilket blir cirka 750 000 per år. Jag har ingen aning om hur många kilo glass det faktiskt blir av det frysta himmelriket… Men en sak är säker – det finns inget bättre sätt att tillbringa en solig dag på!

3. Pirerna är Storbritanniens finaste

Bournemouth må vara känt för sin långa vackra strand, men visste du att piren i staden är minst lika känd? Det finns två utav dem, men vi kommer att fokusera på the Boscombe Pier. Den byggdes år 1889 och efter den renoverades år 2009 blev den utnämnd till Storbritanniens coolaste pir. År 2010 blev den mer känd tack vare att the National Piers Society röstade fram piren till årets pir. (Och ja det finns verkligen en sådan klubb.)

4. Hobbitarna var typ födda här

J.R.R. Tolkien, författaren till Sagan om Ringen, reste ofta till Bournemouth. Han flyttade till och med till staden efter en tid. Under hans vistelser bodde han alltid på Hotel Miramar – alltid i rummet som nu heter nr. 205! Dr. Jane Goodall, som är en känd brittisk forskare av primater, växte upp i Bournemouth innan hon började att studera chimpanser i Afrika. Och om du mot förmodan inte har något att göra under tiden du äter glass på stranden så kan du köpa dig Robert Louise Stevensons “Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde” – den skrevs faktiskt i Bournemouth.

5. Dinosaurier brukade bo här

Sist men inte minst, låt oss gå tillbaka i tiden. Kustremsan väster om Bournemouth kallas Jurassic Coast. Det är inte riktigt som Jurassic Park (det finns inga levande dinosaurier, tyvärr) men det är häftigt ändå. Det är Englands första och enda naturliga världsarv (World Heritage Site) och det är enda platsen på jorden där du kan uppleva en promenad genom tiden. Här utforskar dua 185 miljoner år tillbaka genom vår historia samtidigt som du promenerar längs den fantastiskt vackra kusten.

Helt seriöst, vad väntar du på? Dessa 5 saker du inte visste om Bournemouth måste ju ha spätt på resulsten lite grann i alla fall, eller?

bild utav: Jeremy Tarling

Upplev Bournemouth med EFLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Testa din engelska på några minuter

Läs mer