GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Den ultimata besöksguiden till Bournemouth

Den ultimata besöksguiden till Bournemouth

Med en fantastisk kustlinje som alla influencers skulle dö för (#OMG) har Bournemouth länge varit den ultimata platsen för soldyrkare som flockats till de gyllene stränderna under sommarmånaderna. Men denna underbara engelska stad är mycket mer än bara en strand. Det finns en mängd saker att göra, se och äta och vi har sammanställt våra favoriter. Så det är bara att börja planera din nästa resa!

Promenera längst stranden

Ingen resa till Bournemouth är komplett utan en promenad längs den fantastiska kusten. Med över 11 km av sandstrand i båda riktningarna når du Hengistbury Head. En kort klättring uppför de robusta klipporna kan du njuta av den strålande utsikten över bukten och klara dagar kan du glimta ikoniska Isle of Wight. Om du inte är höjdrädd är en resa med Bournemouth Eye, en varmluftsballong (bilden) ett måste! Du kommer se otroliga vyer över staden från högt ovan.

Lär dig surfa

Bournemouth är hem till Europas första artificiella surfrev och är det perfekta stället att ta på sig våtdräkten och ge sig ut bland vågorna. Surfskolor erbjuder kurser för nybörjare och de årliga surftävlingarna under sommaren låter mer vana surfare visa upp sina färdigheter. Vattnet är bland det varmaste i Storbritannien, så se till att ta dig ett dopp! När du tröttnat på vågorna finns Urban Reef, en restaurang med en fantastisk utsikt där du kan ta en kall drink.

Piren

Medan du njuter av livet på stranden, glöm inte att besöka Bournemouths mest ikoniska landmärke- piren! Den ligger majestätiskt i viken och är en vykorts-vy av staden, men den gör mycket mer än bara står och drar till sig uppmärksamhet. Här kan du prova på klättring, äta en god middag på restaurangen Key West som har fantastisk utsikt eller åka zip-line tillbaka till stranden.

Oceanarium

För att få en glimt av livet under vattenytan och att ha något att göra när regnet smattrar (vi pratar ändå om England), är Oceanarium bredvid piren full av fantastiska havsupplevelser. Gå igenom de stora akvariumen genom en glastunnel och kom riktigt nära de gigantiska hajarna, Humboldt pingvinerna och skäldpaddorna.

Ät som en lokalbo

När du besöker en av de soligaste städerna i England, får du inte missa chansen att prova berömda krämiga New Forest Ice Cream. Med en oemotståndlig mängd olika smaker att välja mellan, ta en skopa (eller tre) och slå dig ner på stranden precis som lokalbefolkningen gör. När kvällen kommer har Bournemouth ett stort utbud av restauranger. Men ibland är de enklaste rätterna på menyn de bästa. Beställ in en klassisk Fish and Chips och känn dig som en riktig lokalbo.

Prova på nattlivet

Bournemouth är känt för sitt pulserande nattliv med sina barer, pubar och nattklubbar. Vi rekommenderar dig att besöka Bournemouths legendariska strandcocktailbar, Aruba, som ligger på piren och erbjuder fantastisk havsutsikt och en utomhusterrass för de varma sommarnätterna. Prova också den exotiska Asian-infusion inspirerade cocktailmenyn på livliga Bonsai Lounge. Skål!

Chilla på café

Avsluta din vistelse i Bournemouth och unna dig en stor bit hemgjord tårta, tillsammans med en kanna te på The Real Eating Company Cafés Indulgence Dessert Lounge ( försök säga detta tre gånger snabbt om du kan). Detta rustika café är den perfekta platsen för lite lugn och ro bort från de livliga shoppinggatorna.

Image by Martin Abegglen, Flickr / Creative Commons

Plugga engelska i Bournemouth med EF!Beställ en gratis broschyr här!
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Utforska världen på en språkresa med EF

Läs mer