GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

8 anledningar att spendera vintern i Kapstaden

8 anledningar att spendera vintern i Kapstaden

Vi i Norden är vid det här laget vana vid vintermörkret och att dagarna känns kortare än vanligt. Men i Kapstaden skiner däremot solen och den bästa tiden på året har precis börjat. Här är åtta anledningar varför du borde packa väskan och spendera vintern i Kapstaden!

1. Sommar varje dag

Längtar du efter värmen är det Kapstaden du ska åka till. Varför riskera ett år utan sommarvärme? En resa till Kapstaden i vinter är ett solsäkert alternativ där du kan ladda upp batterierna och fylla på med så mycket D-vitamin som möjligt.

2. Grillkvällar i solnedgången

I sydfafrika spenderar man kvällarna i gott sällskap med perfekt grillat kött, iskalla drycker och en magisk solnedgång på stranden. Visst låter det härligt? ”Braai” är ett annat ord för ”barbeque” och är både ett verb och ett substantiv. Du kan till exempel ha en ”braii” på stranden och ”braai a steak” på grillen. Många i Sydafrika talar engelska men även afrikaans, ndebele, norde sotho, sotho, swazi, tsonga, tswana, venda, xhosa och zulu är officiella språk i landet. Men ”braai” är faktiskt ett ord som de flesta förstår oavsett vilket språk man talar.

3. Medelhavsklimat året runt

Medan vi på norra halvklotet får stå ut med mörker och kyla är sommaren som bäst i Kapstaden. Men temperaturen är behaglig året runt tack vare det härliga medelhavsklimatet. Den genomsnittliga temperaturen i februari ligger på 23 grader och i juni, juli och augusti ligger den sällan under 13 grader vilket gör Kapstaden till ett attraktivt resmål året runt.

4. Lär dig surfa

Surfkulturen är enorm i Kapsatden. Oavsett om du är nybörjare eller proffs finns det ett brett utbud av vågor för alla nivåer. Kapstaden har perfekta stränder och vikar för att spendera tid ute på brädan!

5. Pingviner på stranden

Pingviner i Kapstaden? Ja det stämmer faktiskt! På Boulder’s Beach kan du både njuta av solens strålar och ta bilder på den afrikanska pingvinen.

6. Lokala marknader

Sydafrika är verkligen ett kulinariskt paradis och Kapstaden är inget undantag. Besök de lokala marknaderna där du kan äta fantastisk mat och bli inspirerad av de färskaste örterna, grönsakerna och skaldjuren från hela den afrikanska kontinenten. Om du är morgonpigg se till att kolla in Neighborhoods Market, Oranjezicht City Market eller Earth Fair Food Market. Letar du efter bra råvaror till kvällens middag? Gör ett besök på Hout Bay Market!

7. Bo-Kaap

Kapstaden är en kulturell och livfull stad. Det är också där ett av de mest färgstarka kvarteren i hela Afrika ligger. Bo-Kaap är ett området som är målat i färgglada pasteller och är det bästa stället för att strosa runt och ta härliga semesterbilder.

8. Rugby säsongen

Rugby är en sport som många sydafrikaner älskar. Köp biljetter till någon av Cape Towns Stormers matcher och upplev pulsen på stadion som slår engelska fotbollsmatcher med hästlängder.

Vill du plugga engelska i Kapstaden?Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Utforska världen på en språkresa med EF

Läs mer