GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 anledningar till att älska Tokyo

10 anledningar till att älska Tokyo

En stad olik alla andra. Det äldsta av det äldsta men också det mest moderna av det moderna möts i Tokyo. Uråldriga heliga platser trängs med futuristiska skyskrapor. Fridfulla trädgårdar med vackra körsbärsträd syns i bakgrunden av ljusstarka reklamskyltar som visar upp den senaste teknologin och trendigaste modet. Det finns så mycket att förundras över i denna stad, och här är 10 anledningar att älska Tokyo:

1. Maten

Från restauranger i världsklass där några av världens bästa kockar visar upp kulinariska färdigheter, till familjeägda restauranger som serverar utsökt traditionell mat. Dessutom lagas street food överallt, som doftar så ljubligt att det är omöjligt att gå förbi utan att smaka. Tokyo är en oas av gastronomiska läckerheter. När du har tryckt i dig de japanska specialiteterna, såsom färsk sushi, tempura och sobanudlar, kan du gå över till den stora internationella fusion matscenen.

2. Kulturen

Historiska platser som hyllar Japans historia och kända museum. Tillsammans med ett konstant flöde av teatrar, uppträdanden, konstutställningar och musikevents. Kulturälskare tröttnar aldrig på Tokyo. I mars varje år, exploderar körsbärsträden ut i blom, och fyller alla parker med sina sockervadds-rosa blommor. Dessa blommor, även kända som sakura, har länge haft en kulturell representation för det vackra, men flyktiga i människans liv.

3. Stilen

Oavsett din personliga stil, kommer du bli hyllad, eller snarare dyrkad, för ditt uttryck via kläder i Tokyo. Harajuku, det kända livfulla shoppingdistriktet, har allt från detaljerade cosplaybutiker till outlets fyllda med tonårsmode och vintagebutiker. Invånarna i Tokyo är kända för deras sinne för stil, och är orimligt trendiga. Om du går längs en av gatorna i staden kommer du få mer stilinspiration än du kan föreställa dig.

4. Det ”nya”

Tokyo är ett tekniskt och innovativt centrum. Staden är så tätt packad med stadsljus (alla neon- och reklamskyltar får Times Square att se ut som din farmors gamla TV), att det är en av de ljusaste platserna på jorden, sett från rymden! Förundras över de tekniska toaletterna med uppvärmda säten, shoppa de senaste teknikprylarna i ett nio våningar högt elektronikvaruhus och hoppa på det blixtsnabba tåget som tar dig till Japans andra städer snabbare än du tror är möjligt. Man kan lätt att tro att man lever i framtiden, när man är i denna stad.

5. Och det ”gamla”

Delar av Tokyo är supermoderna, men staden är också rik på historia. Vart du än går, är du aldrig långt ifrån ett fantastiskt Shintohelgedom, ett tempel eller en dold trädgård. Meiji-jingu templet ligger precis utanför Harajuku, och både Hie- och Nezutemplet har trappor med röda torii-grindar, precis som Kyotos kända Fushimi Inari Taisha tempel (så glöm inte kameran). Lev som en local en kväll och upptäck restaurangerna och barerna i Nonbei Yokocho. En charmig bakgata upplyst av papperslanternor, undangömt från de folktäta turistgatorna.

6. Mount Fuji

Det högsta berget i Japan och ett av landets tre heliga berg. Mount Fiji kan ses från staden på en klar dag, och ligger så pass nära att du kan besöka det när du är i Tokyo. Hoppa på ett tåg och vandra upp till toppen för att få fantastiska vyer över Tokyo och sjöarna som omger det vulkaniska berget.

7. Konstigheterna

Även om den traditionella japanska kulturen är ganska konservativ, tänjer Tokyo ständigt på de kreativa gränserna. Med andra ord, staden full av annorlunda saker att se, göra och uppleva. Letar du efter någonstans att sova inatt? Här är nycklarna till ditt minimala kapselrum! Behöver du ett paraply, fermenterade sojabönor eller en burk med grönsaker? Det löser en av Tokyos ovanliga snacksautomater åt dig. Ute efter en middag du sent kommer glömma? Det är nog faktiskt helt omöjligt att glömma en middag på en robotrestaurang, vilket såklart också finns i Tokyo.

8. Språket

I Japan bor det över 125 miljoner personer som talar japanska, vilket gör Tokyo till en exemplarisk plats att lära sig språket. Denna livliga stad lockar turister, studenter och yrkesverksamma från hela världen. Vilket också gör det till en utmärkt stad att träffa nya människor och faktiskt sätta dina språkkunskaper på test.

9. Skid- och snowboardåkning

Japans snöiga vintrar och vulkaniska bergsterräng ger en fantastiska möjligheter för skid- och snowboardåkning under vintern. Flera skidorter, som Shiga Kogen och Hakuba, som faktiskt höll vinter-OS 1998, ligger bara några få timmar från Tokyo.

10. Onsen

Om du är påväg ut från Tokyo under en dag, sikta mot en Onsen. Japan ligger på en berggrund av vulkanisk och geometrisk aktivitet, vilket gör att det finns flera tusentals varma källor omkring landet. Dessa ångande varma källor, som kallas för Onsens, är en perfekt plats att slappna av på, och låta det mineralrika vattnet göra under för din kropp, själ och sinne. Och bara så du vet, det kommer förväntas att du badar naken. Men kvinnor och män badar i separata pooler iallafall.

Upplev Tokyo med ossSe mer här
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig