GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

MADRID: HÄNG PÅ STRÖMMEN OCH STANNA ALDRIG

MADRID: HÄNG PÅ STRÖMMEN OCH STANNA ALDRIG

Jag älskar Madrid. Staden fick mig att känna mig välkommen, som hemma och väldigt bekväm från första dagen.

Jag har träffat människor från hela världen under mina 9 år här. De vännerna har introducerat mig till sin fenomenala stad och dess vanor, här finns ett bra nattliv och galna rytmer. I Madrid stannar aldrig människorna och vilket tillfälle som helst är ett bra tillfälle att gå ut och träffa vänner för en drink eller två.

Det finns inget så bra som lite inside-information för att komma igång i den spanska huvudstaden. Här är mina topp 5 events och platser att besöka i Madrid:

1.Sommarfestivaler

Från 15 juni till 15 augusti är det många folkfestivaler i centrala Madrid där gamla traditioner mixas med galna gatufester. Min favoritfestival är ”Vallekas Water Battle” 15 juli i det södra distriktet av staden. Du tar det vattenvapen du hittar, går ut på gatorna och krigar ut det med dina vänner medan det spelas musik i bakgrunden och människor dansar sig igenom kriget. Grannarna kan också medverka genom att hälla ut hinkar med vatten från sina lägenheter! Perfekt för en varm sommardag i Madrid, om du frågar mig.

2. Parque de las Tetas

Jag beundrar panoramavyerna från den här nästan okända parken. Endast människor som har bott i staden ett tag upptäcker det. Det bästa med min favoritpark? Den har vackra vyer av staden och det är den perfekta platsen för en picknick eller ett stopp efter att ha cyklat runt i Madrid Rio parken som ligger precis i närheten.

3. Tempo Club

En fantastisk och alltid rolig 70-talsbar med bra variation av drinkar och cocktails (mojito med röda frukter är min favorit). Det är den rätta platsen för alla tillfällen: tyst nog att ta en kaffe på eftermiddagen, perfekt om du vill njuta av bra musik och livekonserter, eller dansa på helgen.

4. Vintagebutiker

Madrid är en trendsättande stad i Spanien, vintagebutiker finns överallt nu för tiden. Min favoritplats för vintageshopping är Velarde Street, bredvid säljområdet runt omkring Fuencarral Street. Åtta olika butiker där som har allt från 70-talet till 90-talet. Mitt favoritfynd? Ett par runda 90-tals solglasögon, perfekt för ett Halloweenparty (och vidare!).

5. Lateral Tapas Bar

Detta är en av tusentals tapasbarer du stöter på när du går runt i staden. Det kanske ser ut att vara lite elegant, men de serverar faktiskt Madrids bästa spanska tortilla och väldigt gott vin. Tapasmenyn är intressant och originell, perfekt som en introduktion när du har vänner på besök eller en plats för en viktig dejt. Mina dejter som jag har haft här har inte slutat som jag ville, men de första intrycken var alltid bra. 😉

Madrid är underbart för att det är fullt av liv, massor med olika kulturer och alternativ på hur du kan spendera din fritid. Det är också ganska billigt med tanke på att det är en stor europeisk huvudstad. Staden ger mig den inspiration och energi jag behöver dagligen, med val och möjligheter runt varje hörn. Hemligheten till ett lyckligt liv här? Följ med staden och stanna aldrig, det finns massor att göra i Madrid.

UPPLEV MADRID MED EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig