GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Att lära sig engelska som nybörjare

Att lära sig engelska som nybörjare

Att lära sig engelska som nybörjare kan kännas överväldigande, men det finns många olika sätt att göra det på, både på egen hand och med hjälp av lärare eller applikationer. För att få en grundläggande förståelse av språket kan du börja med att lära dig ordkunskap, uttal och grammatik, och sedan öva på att använda dessa kunskaper genom övningar i uttryck.

Trots att det kan kännas som om det krävs att man går i skolan för att lära sig, finns det många tillgängliga alternativ. Böcker kan vara en bra källa för råd och praktiska situationer, och det finns en mängd applikationer som gör det lätt att studera engelska när som helst under dagen.

Förutom böcker och applikationer finns det också andra sätt att lära sig engelska, till exempel genom att titta på filmer och serier på originalspråket med undertexter. Du kan börja med att titta på filmer med franska undertexter för att vänja dig vid uttalet, och sedan byta till engelska undertexter för att förbättra dina kunskaper i grammatik och ordförråd.

En annan metod för att lära sig engelska är genom hypnos, vilket kan hjälpa nybörjare att vara i ett tillstånd som underlättar assimileringen. Om detta fungerar för att föra en rik konversation på engelska är dock en annan fråga.

Total språklig exponering anses ofta vara den mest effektiva metoden för att lära sig engelska. Genom att bege sig till ett land där språket talas och umgås med personer som talar språket kan man uppleva en autentisk inlärningsmiljö som inte kan återskapas i en klassrumsmiljö eller genom digitala applikationer. Att använda språket i vardagliga situationer och att omge sig med språket dygnet runt kan bidra till att öka förståelsen av kulturella nyanser och uttryck, samt öka självförtroendet när det gäller att tala och förstå språket. Denna metod kan vara särskilt effektiv för personer som föredrar praktiskt lärande och som vill ha en mer naturlig och autentisk inlärningsupplevelse.

Oavsett vilken metod du väljer är det viktigt att vara konsekvent och motiverad för att få ut det mesta av din inlärning.

Lär dig engelska med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig