GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

HETASTE ÄVENTYRS-DESTINATIONER 2016

HETASTE ÄVENTYRS-DESTINATIONER 2016

Letar du efter äventyr på dina resor? Då har vi alla rätta destinationer för dig! Vi listar här de tre hetaste äventyrsdestinationerna 2016 för dig att kunna ta ett beslut om vart du ska åka. Eller kanske besöker du alla tre på en världsturné av äventyr?

KAPSTADEN

På denna destination hittar du först och främst riktigt bra surfing men för den som är beredd att vara ännu mer äventyrlig bjuder Kapstaden på många överraskningar. I Kapstaden, som är en av de heta destinationer, finner du något som heter Abseiling. Det innebär att man firar ned sig med hjälp av rep längs bergssidan på berget Taffelberget och om du är modig nog att beskåda den så är utsikten helt otrolig. Här finner du även sandboarding, alltså att snowboarda på sand! En fantastisk och relativt unik upplevelse. För den som gillar höga höjder och äventyr finner du en linbana i Sydafrika, canopy. Här åker man relativt tyst, men högt och snabbt förbi djungeln och har man tur kan man få se apor i sin naturliga miljö!

COSTA RICA

Costa Rica, nästa utav dessa destinationer, är världskänt för landets äventyrssporter. Här kan du inte bara njuta utav fin natur utan här kan du underhålla dig med oändligt många aktiviteter. Letar du efter ett fartfyllt äventyr längs floden i forsränning eller ett lugnare alternativ i kajaken så finner du båda här. Du kan även se landet från en hästrygg eller ge dig ut på en hajk, det är faktiskt så att mer än 5% av världens arter finns i Costa Rica. Om du är våghalsig nog så kan du prova vattenfalls-rappling vilket innebär att du klättrar ner via ett rep igenom ett vattenfall. Tekniken kommer från början från bergsbestigare men som nu tagits efter och blivit en blötare variant. Tycker du om vatten är Costa Rica även den perfekta destinationen av alla destinationer för den som älskar att surfa!

AUSTRALIEN

Australien har varit en äventyrsdestination länge med sitt rykte för den avslappnade surfingkulturen. Men du kan självklart göra mer än surfa i detta fantastiska land. Kanske är du ute efter en riktig adrenalinkick, att hoppa fallskärm vid Australiens stränder är mycket populärt. Skulle du våga? För den som vill ha ett mindre höjdbaserat äventyr kan åka ut på en tour till Ayers Rock (Uluru). Vilket är det där stora röda berget som du förmodligen sett många bilder på! Här kommer du se det riktiga Australien i det som australiensarna kallar ”the outback”. Berget ligger i öknen vilket innebär att temperaturerna här kan vara mycket intressanta. Även om det är varmt på dagen kan det bli minusgrader på nätterna så se till att packa för alla sorters väder. För den som föredrar vatten är det ju svårt att undvika att prata om barriärrevet. Även om miljöförstöringen förstör mycket utav reven i världen är fortfarande barriärrevet helt fantastiskt. Passa på att ta ett dyk cert. och ge dig ut och beskåda världsundret!

Så vilken är din favorit bland dessa destinationer?

Upplev en av destinationerna med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig