GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Lär dig engelska genom nyheter: 10 bästa nyhetskanalerna

Lär dig engelska genom nyheter: 10 bästa nyhetskanalerna

Det är viktigt att hålla sig uppdaterad med den senaste världsutvecklingen, men vad händer om du inte kan engelska tillräckligt bra och har svårt att förstå några av historierna? Ge dig lite tid åt dessa 10 bästa nyhetskanalerna och du kommer att förbättra din engelska OCH hålla dig informerad samtidigt.

1. BBC News / BBC World News

Engelsk dialekt: Brittisk

The British Broadcasting Corporation (eller förkortat BBC) är världens äldsta och största sändningsbolag, med nästan 23 000 anställda. De är kända för att ta en neutral position när de raporterar och deras artiklar är enkla att första och ofta ganska korta. Som ett plus så erbjuder de många interessanta videoinnehåll. BBC World News är också värt att kolla upp – de erbjuder samma kvalitet av rapportering på TV och är tillgängligt nästan varsomhelst i världen.

2. Channel 4 News

Engelsk dialekt: Brittisk

Om du gillar politik så har den brittiska Channel 4 nyhetsprogrammen för dig. Den är opartisk och behandlar svåra ämnen som några av de brittiska nyhetskanalerna inte gör. Språket är något mer komplext på grund av dess många politiska och ekonomiska rapporter men det är väl värt bördan om du är redo för en utmaning.

3. Sky News

Engelsk dialekt: Brittisk

Denna brittiska nyhetskanal är utformad på de amerikanska nyhetsformatet, så det är generellt mer ljud och underhållning än till exempel BBC World News, men den behandlar inte kontroversiella eller svåra ämnen särskilt ofta. Språket är enkelt att förstå och innehåller reporters med olika brittiskt uttal så det är ett bra sätt att lära sig och förstå några olika sätt hur engelskan kan låta runt i Storbritannien.

4. Al Jazeera

Engelsk dialekt: Flera olika

Al Jazeera (vilket betyder “ön” på arabiska) är ett TV-nyhetsnätverk baserat i Qatar, och täcker nyheter från hela världen. Dess presentatörer är också från hela världen med dialekter från bland annat britter, amerikaner, australienare, sydafrikanare och många fler – ett bra sätt att bekanta dig själv med olika dialekter och få ett unikt perspektiv av världsnyheterna.

5. Huffpost

Engelsk dialekt: Amerikansk

För en lite mer avslappnad titt på aktuella nyheter, är HuffPost (tidigare Huffinton Post) en av de mest populära valen. Dess liberala politiska ställning gör att de inte håller sig undan från kontroversiella ämnen vilket de belyser samtidigt som mer underhållande innehåll som täcker allt från TV-shows till showbiz – vilket gör att språket är enkelt, tydligt och roligt.

6. CNN

Engelsk dialekt: Amerikansk

Trots att det inte är den äldsta amerikanska nyhetsnätverket, är CNN fortfarande ett hörnsten för aktuella affärer runt i USA och resten av världen. Det var den första TV-kanalen som erbjöd nyhetssändningar dygnet runt och har ofta återkommande artiklar så du kan öva din engelska genom att höra samma fraser en extra gång. CNN nyhetsankare och reporters kommer från hela världen så det är ett bra sätt att öva din lyssningsförmåga. Se till att kolla CNNs hemsida och även deras app – båda är omfattande och väl genomförda.

7. Vice

Engelsk dialekt: Kanadensisk

Vice är en online och offline tidsskrift som kombinerar de senaste världsnyheterna med lite informella artiklar, grafik, videos med mera. Hemsidan ser supercool och ren ut så det är enkelt och trevligt att kolla igenom – men se upp för de lokala versionerna för du vill ha den engelska texten, eller hur?

8. Quartz App

Engelsk dialekt: Alla

Denna supercoola app skickar dig de senaste rubrikerna och du kan följa upp de genom att skriva tillbaka och få mer information. Det är det perfekta sättet att få en snabb överblick över dagens mest intressanta historier och att öva din engelska samtidigt. Det är väldigt informellt så det är perfekt för dig som har svårt att förstå lite av de mer komplexa nyheterna på andra kanaler. Den uppdateras också flera gånger per dag så du kan titta på den såväl i början som på slutet av dagen.

9. Digital Spy

Engelsk dialekt: Brittisk

Bor du i Storbritannien? Digital Spy har blivit webbens främsta källa för brittiska underhållningsnyheter med roliga och informella rubriker från hela showbiz världen. Det är speciellt användbart om du bor i Storbritanninen och vill veta vad alla pratar om.

10. The New York Times

Engelsk dialekt: Amerikansk

Nyhetskanaler blir inte mycket mer prestigefyllda än den världskända New York Times. Grundat år 1851 och har givit USA och världen de viktigaste rubrikerna och omfattande nyheterna i över ett och ett halvt århundrande. Det är tillgängligt för alla som lär sig engelska men förmodligen mer lämpligt för de som har ett lite mer avancerad ordförråd. Om du gillar old-school tidningar är New York Times tillgänligt i klassisk format nästan varsomhelst i världen – det är den mest classy partnen tillsammans med ditt morgonkaffe.

Förbättra din engelska med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig