GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

De bästa städerna i världen om du gillar rugby

De bästa städerna i världen om du gillar rugby

Rugby väcker känslor och tävlingsanda och det bevittnas, spelas och firas över hela världen. För många av dess största fans är rugby mer än bara ett spel, det är en global passion som för människor samman. Från globala turneringar till lokala klubbmatcher - varje hörn av världen har en unik rugbyhistoria att berätta. Oavsett var du befinner dig är du aldrig långt från en rugbymatch, ett världsberömt lag eller en livlig lokal supporterkultur.

Sporter som rugby ger en autentisk inblick i människors värderingar, kultur och levnadssätt och bidrar till att skapa en känsla av gemenskap. Så oavsett om det handlar om att fira före matchen, under matchen eller dina favoritrugbyspelare kommer du garanterat att få en spännande tid tillsammans med lokalbefolkningen som hejar på sitt favoritlag.

Här är de bästa städerna i världen om du gillar rugby och vill njuta av en match till fullo.

Paris, Frankrike

Paris är en fantastisk stad för rugbyfans och har funnits sedan slutet av 1800-talet då brittiska utvandrare bildade den första rugbyklubben i landet. Under årens lopp har det franska rugbylandslaget etablerat sig som en stark. De vann den första olympiska guldmedaljen någonsin i sporten och nu senast Six Nations Championship 2022. Om du vill stödja det franska rugbylaget kan du bekanta dig med deras nationalsång "La Marseillaise" och sjunga med.

Frankrike är värd för det hett efterlängtade Rugby World Cup 2023. Med över 600 000 internationella besökare som reser till Frankrike för evenemanget kommer rugbyfebern i landet att fortsätta under många år framöver.

Tokyo, Japan

Japan var värd för det senaste Rugby World Cup 2019, första gången det arrangerades i Asien. Det japanska landslaget, Cherry Blossoms, är sannolikt fortfarande glada efter sin nagelbitande VM-match 2015 där de slog Sydafrika med 34-32. Matchen fick tittarna att sitta på helspänn medan publiken sjöng "Sakura, Sakura". Texten till denna berömda japanska folksång översätts till "Cherry blossom, cherry blossom" och har anammats av rugbyfans för att stödja laget i en vacker blandning av tradition och modernitet.

Kapstaden, Sydafrika

Rugby har spelat en viktig roll i Sydafrikas historia för att förena människor med olika bakgrund. Lagets vinst i Rugby World Cup 1995 var en vattendelare för den nationella enigheten och skrev VM-historia genom att bekräfta landets dominans inom sporten.

Fans i Kapstaden kan heja på Springboks på en "shebeen", en traditionell sydafrikansk taverna eller pub. Prova en av Kapstadens äldsta pubar, The Fireman's Arms, som grundades 1864, omgiven av sportföremål, god mat och ännu bättre stämning. Eller gå på en "braais", en traditionell sydafrikansk grillfest, medan du tittar på matchen med dina vänner.

Auckland, Nya Zeeland

Nya Zeeland är så passionerade för rugby att det har blivit en nationalsport. Landslaget, som kallas All Blacks, har vunnit World Cup tre gånger, vilket gör dem till det mest framgångsrika laget tillsammans med Sydafrika. En av de mest igenkännliga och imponerande delarna av All Blacks-laget är dess tradition att utföra "Haka" före matcherna. Haka är en ceremoniell krigsdans från Māori-stammens kultur. All Blacks utför "Ka Mate" Haka före varje match för att utmana sina motståndare, visa sin styrka och kulturella stolthet. Det är otroligt gripande att se, så se till att du hinner se det innan de spelar.

Dublin, Irland

Att se en rugbymatch på en irländsk pub i Dublin känns helt rätt för ett land med så mycket rugbytradition och som är medlem i Six Nations League. Rugby är otroligt populärt på Irland, vilket gör Dublin till en hotspot för fans, storslagna firanden och härliga sånger.

De flesta pubar i staden visar matcher, men vissa populära pubar som Searsons på Baggot Street och Swan på Aungier Street är kända för att ha en stor rugbyentusiasm. Faktum är att Swan grundades av den legendariske irländske rugbyspelaren Sean Lync. Så beställ lite pubmat, prata med lokalbefolkningen och njut av matchen samtidigt som du fräschar upp irländska sånger som "Amhrán na bhFiann" ("The Soldier's Song") och "The Fields of Athenry".

Nice, Frankrike

I Nice är rugbyfansen kända för att vara passionerade, livliga och kreativa när de hyllar det franska rugbylandslaget, som kallas "Les Tricolores" eller "Les Bleus" på grund av sina färgglada tröjor. Se till att lära dig några av klubbens berömda rugbysånger innan du hejar på laget, t.ex. den ikoniska ramsan "Allez Les Bleus" (som betyder "Heja Blues!"). Under Rugby World Cup 2023 är Nice futuristiska arena värd för några av de största matcherna i turneringen och etablerar södra Frankrike som ett populärt rugbynav i landet, där en majoritet av klubbarna är verksamma.

Sydney, Australien

I Sydney är passionen för rugby stor - särskilt när Wallabies, Australiens landslag, är i farten. Matcherna blir ofta sociala tillställningar där fansen flockas på lokala pubar och barer som direktsänder matcherna.

Om du är i stan är det ett måste att göra sällskap med lokalbefolkningen framför en storbildsskärm. Kamratskapet, sångerna och traditionerna hos Sydneys rugbyfans är ett skådespel i sig. De har en tradition av att klä sig i grönt och guld, sjunga med i "Waltzing Matilda" och njuta av vänskapligt skämtande. Wallabies har deltagit i alla världsmästerskap sedan starten och vunnit titeln två gånger, och förkroppsligar Australiens kämparanda och sportsmannaanda.

London, England

En av de bästa platserna i London för att komma i rugbyanda är Twickenham Stadium, hemmaplan för engelsk rugby. Med så mycket historia, charm och karisma är det svårt att inte känna stämningen på denna berömda plats, som bokstavligen byggdes på ett kålfält och en före detta trädgård. Numera går arenan under smeknamnet "Cabbage Patch" och på en närliggande pub med samma namn samlas fansen för att se matcherna på storbildsskärm. Puben är full av kära rugbyminnen och är en integrerad del av rugbyupplevelsen för fans från hela världen.

Med rugby som universellt språk kan fans träffas för att utforska några av världens bästa städer samtidigt som de njuter av sporten.

Börja utforska världenStudera utomlands
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Utforska världen på en språkresa med EF

Läs mer