GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

De 6 bästa städerna för att fira St. Patrick's Day

De 6 bästa städerna för att fira St. Patrick's Day

Det är den mest underbara tiden på året! St. Patrick's Day är här igen, och vi har valt ut sex av världens mest charmiga städer där du kan fira ordentligt!

1. Dublin

Naturligtvis är den irländska huvudstaden mittpunkten för den globala festen. Staden fylls av den mest färgsprakande St Patrick's Day-paraden i världen. Spektakulära vagnar slingrar sig genom stadskärnan och underhåller över 500 000 festdeltagare. Paraden är en del av Dublins fyra dagars festivalfest (14-17 mars) med öl- och whiskeyfestivaler, tivoli och gratis livemusik. Du kan också se Greening of the City, där 17 av Dublins mest ikoniska byggnader lyser upp i en smaragdfärgad nyans.

2. New York

Ingen annan stad firar St Patrick's Day som The Big Apple. Över 150 000 människor deltar i den äldsta och största St. Patrick's Day-paraden i USA. Paraden är så traditionsrik att den faktiskt startade 14 år innan självständighetsförklaringen undertecknades! Numera, den 17 mars, står två miljoner åskådare längs vägen som går längs Fifth Avenue. Utanför paraden är hela staden uppslukad av en skön atmosfär med barer fulla av irländsk anda.

3. Buenos Aires

Det är alltid fest i Buenos Aires, men när det är dags för St Patrick's Day blir den argentinska huvudstaden ännu galnare. Stadens stolta irländska befolkning anordnar det vildaste firandet i Sydamerika och förvandlar 10 kvarter i hjärtat av staden till ett Guinness-fyllt, grönt paradis. Plaza San Martin är den plats du ska bege dig till eftersom stadens parad kulminerar där.

4. Chicago

Denna dag används 40 kg grön färg för att förvandla den grumliga Chicago River till en glittrande grönskande ström. Det är en tradition som går tillbaka till 1961, och arrangörerna är övertygade om att pysslingar hjälper till med den magiska förvandlingen. Förutom den tre timmar långa paraden kan stadens glada befolkning njuta av irländska kulturfestivaler under hela mars månad.

5. Boston

Bostons stora antal irländska ättlingar gör staden till en av världens främsta platser för firandet av St Patrick's Day. På söndagen närmast St. Paddy's Day är South Boston (även kallat Southie) värd för en livlig parad som inkluderar traditionella marschorkestrar från hela USA. Lägg till ett besök på någon av stadens många irländska barer, så har du alla förutsättningar för en oförglömlig dag.

6. London

Londons legendariska nattliv är på topp på St Patrick's Day när ett stort antal människor med olika nationaliteter från hela världen samlas för en heldag av firande. På söndagen den 17 mars går en 1,5 km lång parad med färgglada karnevalsvagnar och musikkårer förbi landmärken som Whitehall, Piccadilly Circus och Nelson's Column på Trafalgar Square - som också är platsen för en dagsfestival.

Bild av April Aceto, Flickr / Creative Commons

Upplev DublinLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig