GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

5 saker du bör veta om att jobba i London

5 saker du bör veta om att jobba i London

Det är ingen överraskning att många (i synnerhet studenter) vill jobba i London. Den brittiska huvudstaden är en hub för internationella affärer, men också en fantastisk stad för att djupdyka i en unik kultur.

Om du funderar på att flytta till London för att söka jobb, finns det några saker du bör veta om arbetskulturen i London.

1. Det är vanligt att pendla länge till jobbet

London är en enorm stad till ytan och bostadspriserna i stadskärnan är ofta väldigt höga. Det är såldes mycket vanligt att ha minst en halvtimmes pendling till jobbet. I synnerhet för dem som pendlar in till Londons pulserande stadskärna.

Lyckligtvis har London ett av de bästa och mest omfattande kollektivtrafiknätverken i världen. Med tunnelbanan, tåg, bussar och cykel kan du ta dig nästan vart som helst i staden.

2. Ingen kommer sen

Det är en gyllene regel att komma i tid när man börjar ett nytt jobb, men i London bör du alltid vara i tid. Britter är mycket speciella när det gäller tider och det är inte uppskattat att vara sen. Om du har ett möte eller en intervju bör du vara på plats senast fem minuter innan avsatt tid – och då kan du dessutom passa på att pusta ut och förbereda dig.

3. Please och thank you

Om du har som vana att alltid säga ’please’ eller ’thank you’ under vardagliga interaktioner kan det gå mycket smidigare. Britterna är notoriskt artiga och upprepar förmodligen dessa ord tiotals gånger om dagen till nästan alla de möter. Ju mer du använder orden, desto mer involverad i kulturen blir du – och vem uppskattar inte lite extra artighet?

4. Många kulturer på arbetsplatsen

London är en av världens mest multikulturella städer, vilket bidrar till stadens livliga energi och underbara kulinariska utbud. Människorna i London tenderar att vara väldigt öppna och nyfikna om olika länder och kulturer. När du jobbar i en stad som London kommer du att få en inblick i den brittiska kulturen, men också lära dig av dina kollegor från olika länder världen över.

5. Det uppmuntras att vara social

En av de bästa sakerna med att jobba i London är att Londonbor vet hur man jobbar hårt, men de vet också när det är dags att sluta för dagen. Här uppskattas ledighet – och den brukar ofta användas för att umgås med kollegor. Om du är ny på jobbet i London kommer du snabbt att lära känna dina kollegor under en AW på puben och knyta kontakter och vänskapsband som sträcker sig långt utanför kontorets väggar.

Gör en praktik i London med EFLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig