GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Blir språkresan din språngbräda ut i världen?

Blir språkresan din språngbräda ut i världen?

Funderar du på att åka på språkresa? Gör det. Att åka på språkresa är ett spännande och lärorikt äventyr som kommer följa med dig livet ut. Inte nog med att du får vistas i ett nytt land under en längre period och lära känna massor av nya människor så kommer du också öva på ett nytt språk och ta till dig en ny kultur. Det är en fantastisk möjlighet för dig att vidga dina perspektiv och gå utanför din comfort zone; något som du garanterat kommer ha nytta av längre fram i livet.

Våga gå utanför din komfortzone

Steget ut i världen kan kännas stort och läskigt och det är helt naturligt att känna sig lite nervös när ett sådant äventyr står för dörren. Men lita på mig, nervositeten brukar lossna när du väl är på plats och lärt känna några av dina kurskamrater. Även om det i stunden känns som att nervositeten enbart är jobbig och betungande så spelar den en viktig roll. Den visar dig att du är lite orolig eller exalterad för något, och om du genomför något även om du känner viss nervositet så är det en stor bedrift!

Det är just steget ut ur din comfort zone som är viktigt och det som verkligen får dig att växa som person. Det får dig att förstå att du klarar av mycket mer än vad du själv tror. En språkresa är ett perfekt sätt att utmana dig själv, lära känna dig själv och vidga dina möjligheter för framtiden. Under din språkresa kommer du utmanas på ett positivt sätt hela tiden – du får prata ett nytt språk, lära känna nya människor från olika ställen i världen och du får klara dig själv i ett annat land. Det innebär att du kommer att behöva gå utanför din bekvämlighetszon, något som säkerligen kommer hända flera gånger om. Men kom ihåg, varje gång du gör något som känns lite läskigt och obekvämt samlar du på dig ovärderliga erfarenheter som är svåra att hämta någon annanstans ifrån!

Ta världen med storm

Inte nog med att du kommer ha många roliga minnen från din språkresa så kan den också göra dig mer nyfiken på livet utanför Sverige. Med en språkresa i ryggen blir det lättare att förstå vad som krävs för att starta ett nytt liv utomlands – du har redan erfarenheter kring hur du ska gå tillväga för att känna dig som hemma någon annanstans. Kanske blir språkresan din språngbräda ut till en internationell karriär med hela världen som din arbetsplats? Börja din internationella yrkesbana genom att söka en utlandstjänst och ta världen med storm.​

Lycka till!

Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig