GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Fly kylan till dessa 10 varma destinationer

Fly kylan till dessa 10 varma destinationer

Är du trött på vinterkylan? Drömmer du om länder där medeltemperaturen är högre än -1⁰. Där det är mer än 2 timmar sol per dag och havet är varmare än 5 grader? Då har du hittat rätt. Här är en lista på 10 varma destinationer att fly till när kylan känns för olidlig. Hälften av destinationerna på listan ligger på norra halvklotet, som Sverige gör. Den andra hälften ligger på södra halvklotet och där är det sommar när vi har vinter.

Norra halvklotet – vinter under vår vinter

Honolulu

På norra halvklotet ligger Honolulu som har en självklar plats på en lista över  varma destinationer. Trots att det tekniskt sätt är vinter är det väldigt varmt. Medeltemperaturen är 24⁰ och du kan räkna med 8 timmars solsken och 25⁰ i vattnet.

Tips: förutom att snorkla och bada måste du besöka Nuuanu Pali Lookout som ger dig en magisk utsikt över Kooalu-klipporna. Se knölvalarna från stranden eller ta en båttur för att se dem på närmare håll.

Singapore

Singapore är staden som är ett land på en ö och Asiens näst minsta land. I Singapore ligger medeltemperaturen på 26⁰. Du kan räkna med 6 timmars solsken och 29⁰ i vattnet. Då staden ligger en grad norr om ekvatorn är temperaturen ungefär densamma året runt.

Tips: Gå på hängbroar mellan de stora, futuristiska, metallträden eller gå in i något av de två växthusen vid Gardens by the Bay. Gör även ett stopp i China town och Little India. Här hittar du 7 tips på matställen.

Dubai

Att det är vinter märks knappt i Dubai. Medeltemperaturen är 26⁰ och du kan räkna med 8 timmars solsken och 23⁰ i vattnet. Under vinterhalvåret är Dubai perfekt för den som vill ha sommarsol, men inte den brännande hettan som blir under sommarhalvåret.

Tips: Besök någon av de tre The Palm Islands, som är formade som palmer, och passa på att bada på någon av stränderna. Ta en av de 57 hissarna upp till 148onde våningen i Burj Khalifa för en magisk utsikt. Fler tips till Dubai hittar du här.

Tamarindo

Costa Rica har många varma destinationer, Tamarindo på västkusten är en av dem. Där är medeltemperaturen 27⁰ och du kan räkna med 6 timmars solsken och 28⁰ i vattnet. December och januari är de bästa månaderna att åka hit då regnperioden nyss slutat, så det är torrt men regnskogen är grön och frodig.

Tips: Tamarindo är destinationen för dig som älskar vatten. Simma, surfa, snorkla eller sportfiska i vattnet längs med Playa Tamarindo. Om du skulle tröttna på vattnet finns det massor med restauranger i staden att äta på.

Miami

I Miami är medeltemperaturen 21⁰. Du kan räkna med 6 timmars solsken och 25⁰ i vattnet. December må vara en av de kallaste månaderna men det är fortfarande tropiskt klimat. Vintern i Miami har lite regn och är de torraste månaderna.

Tips: Ät tacos på ett hål-i-väggen restaurang. Besök Miami Beach och titta på alla art deco hus. Coral Castle, en trädgård som är uppbyggd av koralliknande oolitkalksten är också värd ett besök.

Södra halvklotet – sommar under vår vinter

Kapstaden

Åk till södra halvklotet och sommaren i Kapstaden där medeltemperaturen är 20⁰. Du kan räkna med 11 timmars solsken och 18⁰ i vattnet. Vädret liknar det runt medelhavet på sommaren och det är varmt men inte tropiskt.

Tips: Testa kitesurfing eller surfa i False Bay.  Besök The old biscuit mill som en gång var en kexfabrik och numera är en marknad varje lördag. Här är ytterligare 8 anledningar till varför du borde åka till Kapstaden.

Auckland

På södra halvklotet ligger Auckland där medeltemperaturen är 18⁰. Du kan räkna med 7 timmars solsken och 18⁰ i vattnet. Auckland ligger på den norra delen av Nya Zeeland som är något varmare än den södra. Under december och januari är det mindre regnigt och blåsigt än resterande månader.

Tips: prova på att hoppa bungee jump från Harbour Bridge eller hoppa fallskärm från ett flygplan. En lugnare utflykt är att ta färjan till vulkanön Rangitoto.

Sydney

På en lista över varma destinationer måste den mest folkrika staden i Australien, Sydney finnas med. Här är medeltemperaturen 26⁰ och du kan räkna med 9 timmars solsken och 21⁰ i vattnet. Det blir väldigt varmt i staden, dock blåser det ganska mycket, vilket gör att det känns behagligare.

Tips: I Sydney måste man besöka Sydney Opera House, Bondi beach och Harbour Bridge. Om du vill besöka något annat än ett landmärke borde du gå till Museum of contemporary art, Paddy’s market eller nöjesparken Luna park.

Brisbane

I Brisbane är medeltemperaturen 25⁰ och du kan räkna med 9 timmars solsken och 25⁰ i vattnet. Australiens tredje största stad har subtropiskt klimat vilket betyder att det är varmt och fuktigt under deras sommar. Det kommer dagligen korta störtskurar som snabbt torkar bort.

Tips: ta en dagstur till Stradbroke Island med vita stränder och turkost vatten. Runt om Brisbane finns det koalareservat där du kan titta på koalor och Sir Thomas Brisbane Planetarium där du kan titta på stjärnor.

Perth

På södra halvklotet i den australienska staden Perth ligger medeltemperaturen på 22⁰ under deras sommar. Du kan räkna med 12 timmars solsken och 20⁰ i vattnet. Det är inte konstigt att Perth är känt som den soliga staden.

Tips: ta med dig en picknick till Kings Park och se på utsikten över staden. Ta en promenad längs Swan River till Elisabeth Quay. Rottnest Island och dess quokkas är också väl värda ett besök. Fler Perth tips hittar du här.

Vill du fly kylan med oss?Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig