GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Idas språkkurs i Tokyo – mitt i storstadskaoset

Ida åkte på en språkkurs till Tokyo för att lära sig japanska.
Idas språkkurs i Tokyo – mitt i storstadskaoset

Jag åkte på en språkkurs i Tokyo eftersom jag länge hade varit intresserad av Japan och landets kultur. När jag sedan såg nedan video från EF Tokyo var jag jag helt fast.

Jag bodde hos en värdfamilj tillsammans med två andra tjejer. Jag har fortfarande kontakt med familjen jag bodde hos som fortsätter att hjäpa mig att plugga japanska. En av tjejerna jag bodde med blev en av mina bästa vänner och hon har besökt mig i Sverige och jag har besökt henne i hennes hemland, Österike.

Det bästa med min studietid i Tokyo var alla vänner som jag skaffade. Nu kan jag med säkerhet säga att jag kan åka nästan var som helst i världen och veta att det där finns en vän som kan ta emot mig. Vi blev väldigt tajta och jag har fortfarande kontakt med nästan alla jag lärde känna. Sen var ju alla roliga aktiveter som EF erbjöd ännu ett plus som förde oss närmare varandra.

Det bästa med Tokyo för mig var helt klart tempot. Jag är en småstadstjej och det var som en dröm att hamna mitt i storstadskaoset. Jag kunde upptäcka att jag bara stod och gapade och kollade upp på skyskraporna ibland. Självklart gav jag några Tokyobor ett gott skratt när jag ibland kunde börja skratta eller le åt saker som de tyckte var självklart.

Jag blev så inspirerad under min studieperiod och älskar Tokyo så mycket att jag faktiskt flyttar dit i år, 2018. Jag rekommenderar en språkkurs i Tokyo för den som älskar äventyr, att träffa nya spännande människor och som självklart är intresserad av att lära sig ett så häftigt språk som japanska!

Ni kommer definitivt inte att ångra er!

Vill du studera japanska i Japan?Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig