Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

Jens släppte allt för en spännande språkkurs i Kapstaden

Jens släppte allt för en spännande språkkurs i Kapstaden

Äventyr är något som alltid har lockat mig. Att besöka lite mer ”annorlunda” länder och städer ger mig adrenalin. Att få chansen att upptäcka något som många kanske inte har sett. Kapstaden tog mig med storm och jag blev helt såld.

Innan jag reste till Kapstaden tog det mig flera månader att ens besluta om jag ville vara iväg så länge. Jag kände att jag ville spendera minst 5 månader utomlands för att få största möjlighet att utveckla min knackiga engelska. Jag jobbade, hade lägenhet och bil men var i en fas då jag behövde släppa allt. Efter några samtal med EF Sverige, blev jag övertygad. Jag skulle få uppleva något spektakulärt och även få den bästa möjligheten till en professionell utbildning i engelska. Mitt val att släppa allt jag hade och fara är nog ett av det bästa valen jag har gjort.

Jag valde att åka till Kapstaden då Sydafrika var okänt för mig och det var en lockande möjlighet att åka dit. Jag minns fortfarande som om det vore igår, när jag landade på flygplatsen och kände ”Vad har jag gjort? Ska jag verkligen vara här? Jag ska vara hemma och arbeta!”. Den känslan slog mig väldigt hårt, när jag insåg att jag verkligen var där. Jag skulle spendera hela 5 månader i en okänd stad och bo med en sydafrikansk värdfamilj. Det kändes sjukt konstigt, men samtidigt riktigt häftigt. Utan tvivel hade jag turen att få bo hos en av de absoluta bästa familjerna. Jag lärde mig så mycket om dem, deras kultur och Sydafrika, samtidigt som jag lärde dem om kulturen i Sverige!

Det bästa under min studietid i Kapstaden var möjligheten att lära känna studenter från andra länder. Vi var alla olika, men samtidigt lika. Vi var alla där för samma sak; studera, upptäcka sevärdheter och utöka vårt kontaktnät. EF:s skola i Kapstaden var inte så stor, så man var bekant med alla, även om man inte umgicks med dem på fritiden. Man stötte alltid på studenter på stränderna eller på stan och automatiskt så sa man ”Hej” till varandra. För mig kändes det underbart att vara på en skola som inte hade för mycket elever, men samtidigt var skolans klassrum alltid fulla. Med tanke på alla människor man träffade fanns det alltid saker att göra.

Hikea uppför Lion’s Head eller Table Mountain (absolut bästa ställena för hike!), åk på minnesvärd och spektakulär safari i Sydafrikas savann, ät fantastisk mat på restaurangerna och upplev en modern stad med inslag av en äkta afrikansk kultur. Det var inte ovanligt att se dans- och sånguppvisningar på gatorna där människorna sjöng på olika språk som Zulu, Xhosa, Afrikaans eller något av de andra språken som talas i Sydafrika.

Kortfattat var atmosfären i Kapstaden det absolut bästa med hela resan. Människorna från Kapstaden är otroligt trevliga, utåtriktade och hjälpsamma. Du kan gå till vilken restaurang som helst och maten är lika god och du kan shoppa för en billigare slant. Upptäck en stad som är omringad av en fantastisk natur som inte finns någon annanstans i världen. Är du äventyrlig, nyfiken på att se något riktigt häftigt och har modet att anpassa dig till en sydafrikansk miljö, är detta ett resmål jag rekommenderar starkt!

Mina bästa tips på saker du måste göra i Sydafrika är: safari, sandboarding, surfa på fantastiska vågor i Muizenberg, hikea, Kirstenbosch Botaniska trädgård, äta lunch på Kloof street, shoppa på Waterfront, chilla på Clifton Beach, upptäck festligheterna varje ny månads ”first thursday”, upptäcka det moderna området Green Point och Sea Point eller varför inte ta en tur ut till vackra Struisbaai? Listan kan göra ännu längre, men detta är något ni inte får missa!

 

Gör som Jens och åk på språkresa till Kapstaden!Läs mer

Dela denna artikel

Senaste artiklar av Studentberättelser

“Aloha Honolulu!”
Elise top 5 tips i Brighton!