GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Lär dig franska hemifrån

Lär dig franska hemifrån

I rådande tider befinner sig många hemma. Men, det finns ingen anledning att ge upp drömmen om att lära dig franska. Med dagens teknologi finns flertalet enkla sätt att förbättra dina språkkunskaper. Vi har samlat 5 tips på hur du lär dig franska hemifrån. Plugga in hörlurarna, så kör vi!

1. Lär dig franska med en språkapp (perfekt för nybörjare!)

Om du vill lära dig franska hemifrån, men aldrig har studerat språket tidigare, är det smart att börja med några grundläggande ord innan du djupdyker i språket. Appar för språkinlärning är optimalt för detta ändamål. De är gratis och mobilanpassade. De flesta appar använder sig av flashcard-metodiken för att lära dig nya ord.

2. Lyssna på fransk radio

För att få flyt i det franska språket är en god idé att lyssna på fransk radio. Det är effektivt även om du inte förstår allt som sägs. Sätt på France Info för nyhetsuppdateringar, Binge Audio för insiktsfulla diskussioner eller Les Odyssées för lite historia (riktat mot barn i åldrarna 7-12 år).

3. Läs en fransk tidning

Läsning kan boosta språkförståelsen enormt, i synnerhet om du läser lite varje dag. Franska nyheter är perfekta för att få in läsrutinen varje dag – det är korta artiklar och du lär dig om allt mellan himmel och jord. Välj en artikel på hemsidorna Le Monde eller Libération per dag och jobba dig genom artikeln. Google Translate fungerar utmärkt när du fastnar vid något ord eller en mening, men försök att testa utan först. För en enklare läsutmaning rekommenderas franska nyhetssajter för barn.

4. Titta på franska filmer och serier

Nybörjare kan välja undertext på svenska, men om du vill utmana dig själv kan du testa att endast ha fransk undertext eller ingen alls! Det finns förmodligen inget bättre sätt att lära dig slang (och svordomar!) än att kolla på fransk TV. Här har vi samlat Netflix bästa serier på franska.

5. Prata med människor på franska

När du känner dig redo för att börja prata eller chatta på franska, kan du välja och vraka mellan flera språkutbytesappar. Speaky och HelloTalk är två exempel på appar som är enkla att använda. På några minuter kan du skapa ett konto och börja chatta med andra online. Om du önskar en permanent person att prata franska med är Tandem något för dig.

Vi hoppas att våra tips på hur du lär dig franska hemifrån varit till hjälp. Språkinlärning hemifrån kan verka utmanande. Men, vi gillar utmaningar – eller hur? Så välj den metod som funkar bäst för dig och kom igång redan idag!

Planera din drömresa till FrankrikeLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig