GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Lär dig tyska hemma: 5 enkla tips

Lär dig tyska hemma: 5 enkla tips

Att lära sig tyska hemma känns kanske som ett ”mission impossible”, men det är faktiskt inte så svårt som du kanske tror. Faktum är att det aldrig har varit enklare att lära sig ett språk. Inlärningskurvan må vara hög vid skolbänken, men den kan vara densamma i soffan eller vid köksbordet. Vi har samlat 5 enkla tips på hur du lär dig tyska hemma:

Öva lite varje dag

Om du är nybörjare i tyska är det en god idé att öva lite varje dag. Genom att traggla fastnar kunskapen. Det finns ett brett utbud av gratisalternativ för tyskainlärning, vilket innebär att du kan lära dig tyska utan att spendera en krona. Du kan exempelvis välja att lära dig genom en kreativ app (Tips: Sök på “Flash Cards” eller “lär dig tyska” i App Store eller Google Play). Det finns också mer pedagogiska inlärningsmetoder, exempelvis The German Project.

Lyssna på tyska podcasts

När du förstår grundläggande tyska är det dags att fördjupa sig i språket! Det finns flertalet podcasts utformade för de som vill lära sig tyska (och desto fler för de som redan kan tyska). Ge inte upp om du inte förstår allt som sägs – du kommer att få förståelse för ord i sammanhang allt efter som tiden går. Dessutom har du möjlighet att anamma språkets rhythm och uttal.

Kolla på tyska TV-serier

Kombinera nytta med nöje! Precis som med podcasts är serier ett ypperligt sätt att fördjupa sig i det tyska språket – med eller utan undertexter. Vi har samlat Netxlix bästa serier på tyska här.

Umgås med tysktalande

Språkutbyte online blomstrar! Ladda ner Speaky eller Busuu från App Store/Google Play eller sök efter ett tyskt forum där du kan chatta med tyskar.

Gör en virtuell resa till Berlin

Du kanske inte har möjlighet att resa just nu, men det finns inget som hindrar en virtuell resa till Berlin. Du kan exempelvis spatsera längs paradgatorna i huvudstaden med Google Maps gatuvy eller få en guidad tur i någon av huvudstadens främsta museer genom Google Arts and Culture. Så, passa på att tillaga korv med surkål eller baka en Apfelstrudel á la det tyska köket och soffsurfa hela vägen till Tyskland?

Jag hoppas att mina tips på hur du lär dig tyska hemma har varit till hjälp. Ich drück ‘dir die Daumen!

Vill du bli flytande i tyska?Mer info
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig