GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Michelles språkkurs i San Diego

Michelle studerade med EF i San Diego i 6 månader.
Michelles språkkurs i San Diego

Hur kommer det sig att du valde att studera i San Diego?

Under sommaren 2017 var jag i Los Angeles i 10 dagar och så fort jag kom hem ville självklart direkt tillbaka. Jag tog kontakt med EF som jag tyckte verkade som ett bra företag och det tycker jag verkligen fortfarande. Så fort jag bestämde mig för att åka med dem hjälpte de till väldigt mycket. Jag kunde fråga om allt jag vill veta och jag ringde, mailade och smsade när jag undrade över något och fick alltid snabba och bra svar.

Min studievägledare på EF rekommenderade San Diego för mig. San Diego är en mindre stad än Los Angeles vilket gör att alla studenter som bor i värdfamiljer har närmre till varandra och skolan. Jag kollade upp San Diego och insåg att det var en superfin och härlig stad och det var dessutom en stad som jag aldrig varit i.

Jag är jätteglad att jag valde att åka på språkkurs till San Diego! Det är en härlig stad som ligger precis vid havet och faktiskt bara ungefär 30 minuter från Mexico. Det är lätt att ta sig fram överallt och det finns en väldigt fin och stor park med museum och trädgårdar, det finns massor av olika stränder längs med hela San Diego och Down Town är väldigt fin att gå runt i med höghus och en hamn. Jag bodde i en värdfamilj som var superbra! Det var ett gift par som var så härliga och fick verkligen mig och min rumskompis att trivas.

Vad är det bästa med San Diego?

Det bästa med San Diego är att det är en stor stad men att det inte känns som det. Staden ligger direkt vid havet vilket gör att man väldigt enkelt kan ta sig till någon av stränderna och spendera sin dag där. Det är ett helt annat klimat och en annan känsla än i Sverige, allt är så annorlunda – vädret är varmt, människorna är väldigt trevliga och öppna och stämningen är så mycket härligare. Något annat som är positivt är att det är nära till bland annat Mexico, Los Angeles och Las Vegas vilket gör att man enkelt kan åka dit under helger.

Vem skulle du rekommendera en språkkurs till San Diego för?

Jag skulle verkligen rekommendera att åka på språkkurs till San Diego om du vill vara i en stad som alltid har ett varmt klimat utan att det blir fuktigt, om du vill ha både stadskänsla och samtidigt semester/strandkänsla. Ni kommer absolut inte ångra er! Man får vänner, upplevelser och minnen för livet!

Vill du också studera i San Diego?Läs mer här
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Utforska världen på en språkresa med EF

Läs mer