Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

10 musikfestivaler du inte vill missa i sommar

10 musikfestivaler du inte vill missa i sommar

Oavsett om du gillar rock, hip-hop eller elektronisk musik kommer sommarens festivalsäsong garanterat bli ihågkommen. Så packa din resväska och börja planera din resa till de coolaste musikfestivalerna runt om i världen.

  1. Rock Am Ring, Nürburgring, Tyskland

Nära Nürburgrings Formel-1 spår ligger Rock Am Ring festivalen som har en lång och berömd historia. Från 1985 har festivalen varit värd för många legendariska band, inklusive AC / DC, Deep Purple och Rolling Stones. Nyare lineups har inkluderat Foo Fighters, Thirty Seconds to Mars och Muse.

  1. Governors Ball, New York, USA

Governors Ball är en festival i hjärtat av New York. Festivalen startade 2011 och erbjuder en rad olika evenemang. Genrer som rock, electronic, hiphop, indie, Americana, pop, folk och mycket mer. Medan musiken är det främsta intresset kan deltagarna få full festivalupplevelse genom att delta i tysta nattklubbar och interaktiva photoboots. Eller kanske spela ett full-size brädspel?

  1. Bonnaroo, Tennessee, USA

Bonnaroo är hem för tusentals lyckliga campare, hundratals tunnland i Tennessees natur och 150 episka föreställningar på mer än 10 festivalscener. Även om Bonnaroo är känd som en indie och alternativ rock festival – kommer R&B och hip-hop fans också att hitta något att lyssna på i festivalens olika musikuppställningar.

  1. Rock Werchter, Werchter, Belgien

Rock Werchter är den största sommarfestivalen i Belgien och en helt unik musikupplevelse. Beläget mellan Bryssel och Antwerpen lockar den fyra dagar långa festivalen några av de största namnen i branschen och nästan 90 000 festivalbesökare varje dag.

  1. British Summer Time, London, UK

En av sommarens mest kända festivaler, British Summer Time (BST) pågår under två helger i Londons vackra Hyde Park. Detta är platsen att vara på för att se de hetaste artisterna samt de bästa komediföreställningar och filmerna. Arrangörerna bjuder även på pop-up-kaféer, streetfood, temabarer och cocktailbarer i parken vilket ger deltagarna en full festivalupplevelse med alla bekvämligheter i staden bara några minuter bort.

  1. Rock in Roma, Rom, Italien

Om du har vägarna förbi den vackra italienska huvudstaden, borde du definitivt tajma din resa med Rock in Roma. Varje år sedan 2002 har denna internationella musikevenemang samlat de bästa rockbanden från hela världen för att spela en otrolig show i södra Rom vid Ippodromo delle Capannelle.

  1. Mad Cool Festival, Madrid, Spanien

The Mad Cool Festival, namnet säger allt. Efter att ha bokat Neil Young och The Who som headline under festivalens debut 2016, har denna unga festival snabbt blivit en stor aktör på den europeiska festivalscenen. Under tredagarshowen på Caja Mágica i södra Madrid – en kort 15 minuters pendling från stadens hjärta – kan deltagare njuta av de bästa rock-, pop- och alternativartisterna på fyra scener. Dessutom- med show som börjar dagligen klockan 19.00, finns det fortfarande gott om tid att utforska staden under dagen.

  1. The Festival Internacional de Benicàssim (FIB), Benicassim, Spanien

En annan spansk festival är FIB som ligger mellan Valencia och Barcelona, belägen i semesterstaden Benicassim. Här rockar stranden hela natten lång, FIBs show är kända för att pågå från 17:00 till 08:00. Glöm din sömn, festivalens tre scener med musik kommer garanterat hålla dig pigg.

  1. Lollapalooza, Paris, Frankrike

Vad som började som en liten musikfestival i Grant Park, Chicago 2005 har blivit ett globalt fenomen – och fransmännen älskar det. Förutom att vara värd för pop, hiphop och alternativa rockens största namn samt ett popup-kulinariskt centrum med fantastisk fransk mat, gör Lollapalooza Paris också sin roll för att minska miljöpåverkan. Med gratis bussar över hela Paris, askkoppar distribuerade runt festivalen och speciella återvinningstationer, gör festivalen hållbarhet roligt.

  1. Sziget, Budapest, Ungern

Nästan varje musikfan har hört talas om Sziget – den veckolånga festivalen på Hajógyári i Budapest, Ungern. Sziget är verkligen ett firande av livet. Som en av de största multikulturella musik- och konstfestivalerna i en internationell stadsmiljö, ger den plats till några av dagens mest inspirerande konstnärer och levererar en otrolig show.

Res och lär dig ett språk utomlands!Läs mer här

Dela denna artikel

Senaste artiklar av Kultur

Sanningen om fotboll i England